BrainMarket se spreminja! Za več informacij: klikni tukaj

Steens - RAW Manuka Honey 85+ MGO, 225 g

Code: 6452/1504
€13,87
Na zalogi (>5 kos)

100 % surov nepasteriziran manuka med iz Nove Zelandije.

Detailed information

Hitra odprema
Hitra odprema
Izdelke resnično imamo na zalogi.
Preverjeno podjetje
Preverjeno podjetje
Več kot 6 let na trgu in v več kot 7 državah EU.
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Smo izkušeni. Z veseljem svetujemo!
Testiramo, kar prodajamo
Testiramo, kar prodajamo
Preverjamo visoko kakovost izdelkov.

Product detailed description

Steens - RAW Manuka Honey 85+ MGO, 225 g

Steens Manuka Honey je surov nepasteriziran manuka med iz Nove Zelandije. Izhaja iz čebel, ki oprašujejo balminov grm z belo-rožnatimi cvetovi, ki izvira iz Avstralije in Zelandije, kjer so ga prvotna maorska plemena poimenovala manuka. Med iz Manuka cvetov ima izjemen prehranski profil – vsebuje celoten spekter encimov, aminokislin, antioksidantov, vitaminov, mineralov in drugih snovi z zelo zanimivimi lastnostmi. Znano je tudi, da ima manuka med močnejši, bogatejši in polnejši okus od drugih medov. To je posledica zelo visoke koncentracije aktivnih snovi.

Certifikat UMF, MGO in MPI
Steens® manuke so razdeljene v tri stroge serije glede na kriterije:
MPI Manuka (MPI = Ministrstvo za primarno industrijo)   =   potrdilo   novozelandske vlade za med, ki ga lahko opišemo kot manuka, tj. zagotovljena zadostna vsebnost petih učinkovin: cvetni prah manuke, fenilocetna kislina, hidrofenilocetna kislina, metoksibenzojska kislina in metoksiacetfenon. Medu, ki teh snovi ne vsebuje v zadostnih količinah, sploh ne moremo zamenjati za manuko.
MGO (metilglioksal)   = atribut, ki prikazuje količino vsebovanega metilglioksala. Le nekateri medovi, ki izpolnjujejo tudi kriterije za certifikat MPI, vsebujejo to snov v zahtevani količini. Je torej še višja kategorija z veliko več značilnostmi.
UMF (Edinstven Manuka faktor)   = obsežen certifikat o oceni Manuke, ki vključuje poleg lastnosti MGO še vsebnost leptosperina (po katerem je mogoče ugotoviti, ali je med le iz novozelandske Manuke), vsebnost dihidroksiacetona, ki se pretvori v metilglioksal (to je njegov predhodnik) in vsebnostjo hidroksimetilfurfurala, ki dokazuje, da med ni bil preveč segret. Vsoto vseh teh štirih lastnosti lahko dosežemo le z monoflorno Manuko, tj. Manuka med, pridobljen samo iz manuke, ne iz drugih rastlin. Je najvišja kategorija medu z najmočnejšimi lastnostmi in najvišjo vsebnostjo učinkovin.

Odmerjanje

Odmerek kadarkoli tekom dneva (cca. 1-2 čajni žlički), najbolje na prazen želodec. Opozorilo: Ni primerno za otroke, mlajše od enega leta. Hraniti na suhem in hladnem mestu, izven dosega otrok.

Podatki o hranilni vrednosti na 100 g

Energijska vrednost 1370 kJ / 327 kcal
Maščobe 0,5 g
- od tega nasičene maščobne kisline 0,1 g
Ogljikovi hidrati 80 g
- od tega sladkorji 78 g
Beljakovine 0,4 g
Sol < 0,01 g

Sestavine

100% surov med Manuka.

MGO faktor (metilglioksal): 85+ (ustreza edinstvenemu manuka faktorju UMF 5+).

Vsebina

340 g

Additional parameters

Category: Naravna sladila
Vsebina: 225 g

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check