Sokovi in sirupi
V tej rubriki smo za vas pripravili naravne sirupe in sokove. Izbirate lahko med sokovi aronije, kurkume in limone ali med sirupi, kot so datljev in cikorijin sirup, kokosov sirup ali javorjev sirup. Uporabite jih lahko povsod, kjer bi dodali klasičen rafiniran sladkor. Sirupi in sokovi ne vsebujejo konzervansov, aditivov in dodanih barvil.
Čarobnost naravnih sirupov
Sladkorne alternative so v zadnjih letih dobesedno eksplodirale. In sirupi niso izjema. Kupci zelo pogosto iščejo alternativne vire sladil, ki se lahko kosajo s tradicionalnim rafiniranim sladkorjem, tako v smislu sladkosti, konsistence in barve. Sirupi doživljajo razcvet, saj je njihova uporaba pogosto boljša od klasične sladkorne. Primerne so za sladkanje obeh toplih in hladnih napitkov, svoje mesto pa so našle tudi v kuhinji pri peki ali pripravi palačink. Glede na to, da za marsikoga omejevanje rafiniranega sladkorja presega njihov obseg, je treba izbrati takšna sladila, ki vam bodo ustrezala. To je še posebej pomembno, da prehod ni drastičen in da je enostavno vzdržen za vse. Danes vam bomo predstavili tri sirupe: javorjev, datljev in agavin sirup.
Ni treba posebej poudarjati, da so to še vedno sladila in se moramo tako tudi lotiti in z njimi ne pretiravati. Ker so sirupi rastlinskega izvora, so primerni tudi za vegane.