Naravna sladila in sirupi
Če ste se odločili enkrat za vselej opustiti uživanje rafiniranega sladkorja, ste prišli na pravo mesto. V tej kategoriji smo se osredotočili le na naravne vire sladil. Ti imajo številne prednosti. Prvič, ne zvišujejo glikemičnega indeksa (številna naravna sladila so primerna tudi za diabetike), imajo tudi nižjo energijsko vrednost, po sladkosti pa so skoraj brez razlike primerljivi s klasičnim sladkorjem.
Izbirate lahko med razsutimi naravnimi sladili, kot so kokosov sladkor (priljubljen zaradi svojega karamelnega okusa in barve), ksilitol ali eritritol, pa tudi med številnimi sirupi, ki jih lahko uporabite za peko in za dodajanje okusa kosmičem za zajtrk in kosmičem.Sirupi doživljajo razcvet, saj je njihova uporaba pogosto boljša od klasične sladkorne. Primerne so za sladkanje obeh toplih in hladnih napitkov, svoje mesto pa so našle tudi v kuhinji pri peki ali pripravi palačink. Glede na to, da za marsikoga omejevanje rafiniranega sladkorja presega njihov obseg, je treba izbrati takšna sladila, ki vam bodo ustrezala. To je še posebej pomembno, da prehod ni drastičen in da je enostavno vzdržen za vse.