BrainMarket se spreminja! Za več informacij: klikni tukaj

Kruh BrainMax Pure Sourdough, 830 g, BIO *Certifikat CZ-BIO-001

Code: 49498
€3,94
Trenutno ni na voljo
The item has been sold out…

Kruh iz kislega testa odlikuje edinstven okus in konsistenca, ki je rezultat tradicionalnega načina pridelave. Ta kruh je narejen iz naravnega kislega testa, ki je mešanica vode in moke, ki fermentira. Zaradi tega ima kruh iz kislega testa boljši okus in hrustljavo skorjo v primerjavi s kruhom, kvašenim z industrijskim kvasom. Podaljšan čas priprave kruha iz kislega testa omogoča, da se gluten razgradi na enostavnejše aminokisline. Zaradi tega je kruh bolj prebavljiv tudi za ljudi z rahlo občutljivostjo na gluten. K boljši prebavljivosti prispeva tudi daljši proces pridelave. Kruh hranimo v posebni embalaži, ki ohranja svežino.

Opomba: Kruh se odpremlja samo ob torkih. Pošiljamo le naročila prejeta do torka do 12. ure. Predplačilo je potrebno, pošiljanje pa je možno samo s prevozniki GLS in PPL neposredno na naslov.

Detailed information

Hitra odprema
Hitra odprema
Izdelke resnično imamo na zalogi.
Preverjeno podjetje
Preverjeno podjetje
Več kot 6 let na trgu in v več kot 7 državah EU.
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Smo izkušeni. Z veseljem svetujemo!
Testiramo, kar prodajamo
Testiramo, kar prodajamo
Preverjamo visoko kakovost izdelkov.

Product detailed description

Zakaj je kruh iz kislega testa boljša izbira?

Med nastajanjem kislega testa pride do fermentacije mešanice moke in vode , pri čemer se naravno prisotne kvasovke in bakterije Lactobacillus hranijo s sladkorji v moki. Ta proces vodi do tvorbe mlečne kisline, ki prispeva k značilnemu okusu in konsistenci kruha iz kislega testa . Uporaba kislega testa v kruhu ne le izboljša njegov okus in teksturo , ampak tudi zmanjša vsebnost fitinske kisline , kar poveča dostopnost mineralov in kruh olajša prebavljivost . Fermentacija pomaga tudi pri razgradnji glutena, zaradi česar je kruh bolj prebavljiv. Odlična je tudi njegova hrustljava skorjica in mehka notranjost z značilnimi mehurčki, ki je posledica dolge in počasne fermentacije.

kisli kruh

Kaj vsebuje kruh iz kislega testa?

Lactobacillus je vrsta bakterij, ki jih je v kruhu iz kislega testa več kot v drugih vrstah kruha in prispeva k večji vsebnosti prej omenjene mlečne kisline. Kruh iz kislega testa zato velja za bolj prehransko uravnotežen in lažje prebavljiv . Kisli kruh vsebuje moko, vodo in sol, dodano pa je tudi kislo testo, ki služi kot naravno vzhajalno sredstvo. Zaradi te preproste kombinacije sestavin je kruh iz kislega testa cenjen zaradi polnega okusa in hrustljave skorje.

kruh iz kislega testa 2

Hranilne vrednosti na 100 g

Energijska vrednost 824 kalorij
Maščobe 1,08 g
Ogljikovi hidrati 39,48 g
- od tega sladkorji 1,38 g
Vlakno 2,06 g
Beljakovine 6,62 g
Sol
1,03 g

BIO certifikat CZ-BIO-001

Naš kruh iz kislega testa ima BIO certifikat - EU/non-EU ekološka pridelava.

Z nakupom boste podprli tudi češke gozdove #dreezaobjednavku!

Sestavine: pšenična moka, voda, rženi kvas, ržena moka, sol, pšenični encimi

Izvor: Češka

Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Shranjevanje: Hraniti na suhem, hladnem mestu in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi.

Teža: 830 g

Additional parameters

Category: BrainMax Pure
Namembnost: BIO, Brez dodanega sladkorja
Oblika: Prašek
Proizvajalec: BrainMax Pure
Velikost pakiranja: 500 g
Vrsta: Kakav
The item has been sold out…

Příprava Kakaa

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check