Kisi
Kis je pomočnik v kuhinji pri začinjanju jedi. Navadno hrano zna spremeniti v poslastico. Ponujamo več vrst kisa, odvisno od tega, iz česa je narejen. Vsak je drugačen – tako po okusu, aromi in koncentraciji kot tudi po načinu uporabe v kuhinji.
Kis nastaja s fermentacijo tekočin in živil, ki vsebujejo etilni alkohol, ki se pretvori v ocetno kislino. Osnova njegovega okusa in imena je izvirna surovina, iz katere je narejena.
Vrste kisov
Sadni kis – je narejen iz sadja, ki ga je mogoče fermentirati. Najbolj znano je jabolko. Ima sladko-kisel sadni okus. Na dnu kozarca je lahko blato, kar je naravni pojav. Najpogosteje se uporablja za podporo razstrupljanju.
Kokosov kis - najnovejši kis. Pridobivajo ga iz soka cvetov kokosove palme, ki ga naknadno Fermentirano 8-12 mesecev. Vir je kis vitamin C, B in tudi na številne minerale, kot npr kalij, železo, baker oz cink. Uporablja se v omakah, marinadah, solatah ali juhah.