BrainMarket se spreminja! Za več informacij: klikni tukaj

Kefir BrainMax Pure Water, zrna, BIO, 5 g *Certifikat CZ-BIO-001

Code: 46562
€11,88
Trenutno ni na voljo
The item has been sold out…

Kefirjeva zrna so žive kolonije probiotičnih bakterij, beljakovin in lipidov . Če imajo kristali sladkor za hranjenje in pravo temperaturo, se hitro razmnožijo in ustvarijo okusno pijačo z veliko zdravimi bakterijami. Kefirjeva zrna se uporabljajo zato, da lahko kefir pripravite kar doma in si tako v vsakem trenutku zagotovite odlično penečo probiotično pijačo. Vodni kefir je večkrat uporabna živa kultura za proizvodnjo vodnega kefirja , ki jo je treba najprej aktivirati, nato pa si lahko privoščite izjemno zdrav probiotični napitek, kadarkoli se vam zahoče. Potrebujete le malo sladkorja, s katerim se hranijo probiotične bakterije, in malo potrpljenja.

Detailed information

Hitra odprema
Hitra odprema
Izdelke resnično imamo na zalogi.
Preverjeno podjetje
Preverjeno podjetje
Več kot 6 let na trgu in v več kot 7 državah EU.
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Smo izkušeni. Z veseljem svetujemo!
Testiramo, kar prodajamo
Testiramo, kar prodajamo
Preverjamo visoko kakovost izdelkov.

Product detailed description

Osvežitev polna probiotikov doma

BrainMax Pure Kefir zrna se uporabljajo za pripravo domačega kefirja brez mlečne komponente. Iz udobja svojega doma si lahko preprosto pripravite okusen osvežilni napitek, ki je bogat tudi s probiotičnimi bakterijami , ki podpirajo ne le prebavo, temveč tudi ravnovesje črevesnega mikrobioma , ki je ključnega pomena za splošno zdravje. Njegova priprava je presenetljivo preprosta - kefirjeva zrna samo prelijte z vodo, dodajte sladkor in pustite, da fermentira . Vodni kefir predstavlja alternativo za tiste, ki ne želijo uživati ​​mlečnih izdelkov in še vedno dopolnjujejo nadvse pomembne probiotike .

voda kefir žitni izdelek
zrna vodnega kefirja

Kaj je fermentacija?

Fermentacija je proces, kjer fermentacija poteka z uporabo probiotičnih sevov in malo sladkorja . Med procesom žive kulture porabijo sladkor in ustvarijo organske kisline, pline in alkohol . Tradicionalno se fermentacija ne uporablja le za mlečne izdelke, ampak tudi za zelenjavo (kislo zelje, kimči) in druga živila. S fermentacijo nastanejo probiotični sevi , ki so nepogrešljivi za človeka in koristijo ne le našemu črevesnemu mikrobiomu , ampak krepijo tudi imunski sistem . Kaj pa uporabljeni sladkor? Kristali K etra presnavljajo sladkor kot del procesa fermentacije. Tako vam ni treba skrbeti, da si z uživanjem vodnega kefirja škodujete z dodajanjem sladkorja. Kljub temu je vodni kefir rahlo sladkastega okusa in rahlo gaziran , kar je prav tako posledica fermentacije .

Probiotiki in vpliv na zdravje

  • Podpiral bo zdravje črevesne sluznice.
  • Optimizira črevesni mikrobiom.
  • Podprl bo boljšo prebavo.
  • Prispeval bo k močnejši imunosti.
  • To bo izboljšalo absorpcijo vitaminov.
  • Preprečevanje črevesnih bolezni

Priprava kristalov za naslednji kefir

Za aktiviranje kefirjevih zrn je potrebno malo sladkorja, ki podpira njihovo rast. Uporabite lahko nerafiniran trsni sladkor, ker je bogat z minerali, ali pa sladkor kombinirate v razmerju 25 g belega sladkorja in 5 g rjavega sladkorja . Pri sami pripravi kefirja lahko že uporabite klasičen beli pesni sladkor.

Priprava kefirja

1. Izberite primerno posodo, vsekakor je bolje izbrati steklenico. POZOR: Med fermentacijo v steklenici nastane pritisk, zato jo je potrebno odpreti 1-2 krat na dan. Za pripravo uporabljajte samo trdne kozarce

2. V plastenko damo zrna vodnega kefirja in nalijemo svežo, po možnosti neklorirano vodo ter dodamo sladkor.

3. Nekoliko odprite zgornji pokrov kozarca, da omogočite pretok zraka , potreben za fermentacijo. Pustite na sobni temperaturi približno 1-2 dni.

4. Ko je primarni proces fermentacije končan (po približno 1-2 dneh). Odstranite zgornji pokrovček in kefir precedite v stekleno posodo/steklenico, zrna pa ostanejo v kozarcu.

5. Ko kefir precedite, lahko v vodni kefir dodate malo sadnega soka ali pa iztisnete svež sok citrusov. Steklenice lahko zaprete in pustite v hladilniku do naslednjega dne za drugo fermentacijo.

POZOR: Med fermentacijo v steklenici nastane pritisk , zato jo je potrebno odpreti 1-2 krat na dan. Za pripravo uporabljajte samo trdne kozarce.

BIO certifikat CZ-BIO-001

Naš kefir ima BIO certifikat - EU/non-EU ekološka pridelava.

Z nakupom boste podprli tudi češke gozdove #dreezaobjednavku!

Sestavine: Dehidrirana vodna kefirjeva zrna*. *izdelek iz ekološke pridelave.

Izvor: Bolgarija

Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Shranjevanje: Neodprt izdelek hranite na hladnem in suhem mestu. Po odprtju je treba zrna takoj uporabiti za aktivacijo. Fermentirani izdelki lahko vsebujejo sledi alkohola in histamina. V primeru nosečnosti, dojenja ali dajanja kefirja otrokom se posvetujte z zdravnikom.

Teža: 5 g

Additional parameters

Category: BrainMax
Velikost pakiranja: 50 g
Vrsta: Mešanica
Za posameznike, ki rešujejo: Zdravje črevesja in prebava
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check