Črni čaji
Po vsem svetu je čaj za vodo druga najbolj zaužita pijača. Vse različne vrste čajev prihajajo iz iste rastline - Camellia Sinesis. Različni načini nabiranja in predelave rastline dajejo različne vrste čaja, ena izmed njih je črni čaj.
Zorenje čaja Pu Ehr je nedvomno eden najbolj znanih kitajskih čajev. Ime ni dobil po kraju izvora, temveč po mestu Pu-er v provinci Yunnan. Začetna surovina za nastanek shu (temnega) ali sheng (zelenega, zorečega) puerha je Maocha – gnili listi, v katerih je ustavljena nenehna oksidacija, ki se nato zvijejo, posušijo in razvrstijo v več skupin glede na kakovost.
V primeru izdelave sheng Pu Erhu se Maocha kuha na pari in stisne v želeno obliko ter se pusti zoreti v ustreznih pogojih. Shu Pu Erh je nastal zaradi poskusa posnemanja že zrelega sheng Pu Ehryja, listi pa gredo tukaj skozi proces umetno nadzorovane fermentacije imenovan Wu Dui . Trajanje tega postopka je od 1 do 3 mesecev. Na koncu liste stehtamo, poparimo in pretlačimo. Najpogosteje se Pu Erh stisne v obliki pogač, gnezd ali kock, lahko pa ga tudi kupimo kot razsuti čaj.