BrainMax Vegan Omega Kids, omega-3 za otroke, 90 ml Najčistejši vir omega 3, 696 mg DHA, Polifenolna zaščita, D3 & K2, 45 obrokov, 100% VEGAN, prehransko dopolnilo
Code: 48356Related products
Product detailed description
Otroški možgani potrebujejo DHA!
DHA je ključna omega-3 maščobna kislina, bistvena za delovanje možganov otrok. Kot glavna strukturna komponenta možganske skorje, DHA predstavlja približno 15-20% maščobe v tem predelu možganov, ki je odgovoren za:
- Spomin, jezik, abstraktno mišljenje in zavest.
- Podpira rast in razvoj nevronov in živčnih celic ter izboljšuje delovanje sinaps, ki so potrebne za učinkovit prenos živčnih signalov med celicami.
- Kognitivni in vizualni razvoj
- Boljše učne in spominske sposobnosti, do razvoja vizualnih sposobnosti in govora, kar je dokazano v študijah pri otrocih z zadostnimi količinami DHA!
Če otrokom primanjkuje omega 3 in nenadoma začnejo prodirati v celice, boste opazili napredek v kognitivnih sposobnostih.
V 1 pipeti je 696 mg DHA!
Če iščete prehransko dopolnilo za svojega otroka, so omega-3 maščobne kisline ključne. BrainMax Vegan Omega KIDS vsebuje vse potrebno za zdrav razvoj otrok. Za razliko od različice za odrasle ima različica za otroke manj oljčnega olja, kar daje olju blažji okus. Zaradi tega je to olje prijetno za uporabo pri otrocih, odmerjanje s pipeto pa olajša dajanje.
- Tekoča oblika za enostavno uporabo pri otrocih
- Ne oksidira, kot je to v primeru kapsul
- 1 pipeta vsebuje vse za zdrav razvoj otrok
Alge so najboljši in najčistejši vir OMEGA-3 DHA in EPA
Pozabite na konopljino seme in druge rastlinske vire, iz katerih je zelo težko pridobiti DHA, ki je bistveno hranilo za zdravje možganov in oči. Zdaj obstaja olje ALG, pridelano v zaprtem ekosistemu, tako da je brez težkih kovin in toksinov. Lahko ste prepričani, da so vse sestavine v izdelku rastlinskega izvora, brez kontaminantov, toksinov in bogate z odlično vpojnimi omega-3 maščobnimi kislinami. Čeprav lahko alfa linolensko kislino (ALA) pridobimo iz chia semen ali orehov, je pretvorba ALA v EPA (eikozapentaenojsko kislino) največ 9%, DHA (dokozaheksaenojsko kislino) pa celo pod 1%! Zato je bolje izbrati morske alge. Tvorijo bistveno osnovo prehranjevalne verige. In ravno alge so tiste, ki jih ribe zaužijejo in zaradi njih so nato bogate z omega 3. Hkrati so naraven in trajnosten vir omega 3 maščobnih kislin. Ne vsebujejo le velike količine DHA in EPA, ampak so maščobne kisline zaradi naravno prisotnih fosfolipidov, ki jih vsebujejo, odlično absorbirane. Poleg tega so alge prenašalci klorofila. Snovi, ki podpirajo delovanje jeter pri razstrupljanju.
Zakaj bi pili ribje olje, ko pa lahko pijete olje iz alg, s katerimi se ribe hranijo?
Morda niste vedeli, da se ribe prehranjujejo z algami, ki so bogate z omega 3 maščobnimi kislinami. Torej ste preskočili korak in jemljete dodatek z ribjim oljem omega 3. Pustite ribe plavati in preklopite na deviško olje ALG, ki vsebuje veliko več omega 3 maščobnih kislin kot ribe in je bilo leta 2008 potrjeno, da je prehransko enako hranljivo kot losos.4
Koristi omega 3 maščobnih kislin iz alg
- Alge so brez onesnaževalcev, kar pomeni, da ne vsebujejo strupenih snovi, kot so živo srebro in PCB, ki so lahko prisotni v nekaterih ribah. Zaradi tega veljajo alge za varen in čist vir omega-3 maščobnih kislin.
- Pridelava alg je tudi okolju prijazna, kar pomeni, da ne prispeva k čezmernemu izčrpavanju ribjih populacij in degradaciji morskih ekosistemov, kot je to v primeru tradicionalnega ribolova. Zaradi tega dejavnika je bolj trajnostna izbira za zdravje planeta in nas samih.
- Zaradi visoke biološke uporabnosti omega-3 maščobne kisline iz alg telo zlahka absorbira in uporablja, kar zagotavlja maksimalen izkoristek v telesu.
- Omega 3, pridobljena iz alg, je med drugim bogata tudi s klorofilom.
- Primerno za vegane.
- Vir omega 3 za ljudi alergične na ribe in morsko hrano.
Ni omega kot omega
Večina omega na trgu nima izmerjene oksidacijske vrednosti, kar je pomembno, saj se oksidirane omega 3 težko vgradijo v celice in povzročajo prebavne motnje, spahovanje ali drisko. Naša omega ima zelo nizko oksidacijsko vrednost, ker je sveža in dodatno zaščitena s polifenoli oljčnega olja. Omega te kakovosti se zlahka vgradi v celice in ne povzroča prebavnih težav.
Današnji problem: VEČJA VSEBNOST OMEGA 6 KOT OMEGA 3!
Težava sodobnega časa in zahodnega načina prehranjevanja je visok vnos omega-6 maščobnih kislin v primerjavi z omega-3. Povprečni Evropejec ima celično razmerje med omega 3 in omega 6 1:15. To pomeni, da na en del omega 3 pride 15 delov omega 6. Vendar se zdravo razmerje začne pri razmerju 1:5, najbolj optimalno pa je 1:3. V razmerju 1:3 celične membrane delujejo pravilno, kar se kaže v splošnem boljšem zdravju na vseh ravneh. Nasprotno, pri razmerju 1:15 in več se znotraj telesa razvije nezdravo okolje in posameznik je veliko bolj dovzeten za civilizacijske bolezni. Vse to je posledica slabe prehrane, ki temelji na visokem vnosu omega 6 iz hrane (ocvrti izdelki, olja rastlinskih semen, proizvodi rejenih živali). Preden je zahodna prehrana dosegla Inuite, je bilo ugotovljeno, da imajo celično razmerje 1:2 in praktično niso trpeli za nobeno boleznijo. Zato naj bo vaš cilj omejiti vnos omega 6 in povečati vnos kakovostnih omega 3.
Vse je odvisno od razmerja vnosa OMEGA 3 in OMEGA 6
Da lahko naše celične membrane pravilno delujejo. To pomeni, da prepuščajo hranila in odpadke ven, potem morajo biti njihove membrane prepustne. Zato naj bi bilo celično razmerje omega 3 in 6 po možnosti pod 1:5, optimalno 1:3, evropski standard pa je žal na ravni 1:15. Na ribje olje so znanstveniki postali pozorni po zaslugi Eskimov, ki so imeli v svoji prehrani veliko EPA in DHA maščobnih kislin, hkrati pa niso zboleli za nobeno od običajnih civilizacijskih bolezni, kot so možganska kap, srčni infarkt oz. diabetes tipa 2. Vendar je danes problem prevelik vnos OMEGA 6 in to je treba nadomestiti z večjim odmerkom omega 3. Če torej pojeste na primer paket čipsa s 30 g omega 6, morate zraven zaužiti 10 g omega 3 maščobnih kislin.
Omega 3 in delovanje možganov
Dodatek omega-3 maščobnih kislin pri otrocih je pomemben za splošni razvoj in zdravje. Alge so danes priznan in priljubljen vir omega-3 maščobnih kislin. To rastlinsko superživilo je bogato s pomembnimi omega-3 maščobnimi kislinami, kot sta DHA (dokozaheksaenojska kislina) in EPA (eikosapentaenojska kislina), ki sta ključni za zdrave možgane, živčni sistem in razvoj vida.
Vpliv omega-3 na zdravje možganov
Omega 3 esencialne maščobne kisline so med najpomembnejšimi hranili za celovitost in delovanje možganov. Od vseh esencialnih maščobnih kislin je omega-3 največ v možganih. So gradniki membran možganov in živčnih celic. Če teh maščobnih kislin primanjkuje, bodo možgani porabili vse razpoložljive maščobe, kar pa zanje ni optimalna rešitev.
- Omega-3 igrajo vlogo pri komunikaciji med možganskimi celicami.
- Podpirajo optimalne ravni najpomembnejših nevrotransmiterjev, vključno z dopaminom, serotoninom, GABA, norepinefrinom in acetilholinom. To ohranja duševno dobro počutje.
- Optimalna raven DHA je ključnega pomena za pravilen razvoj otroških možganov.
- Povečajo nevroplastičnost možganov (sposobnost možganov, da se razvijajo in spreminjajo z vzpostavljanjem novih povezav, da se hitreje prilagajajo učenju in obdelujejo informacije.)1
- Vključen je v pravilno komunikacijo med nevrotransmiterji.
Podpira komunikacijo možganskih celic
Podpira optimalno raven nevrotransmiterji
DHA je ključnega pomena za pravilen razvoj možganov pri otrocih
Pravilna komunikacija med nevrotransmiterji
Vitamin D3 & K2 Vital Delta
Vitamin D3 je nepogrešljiv vitamin za optimizacijo zdravja in imunosti. Vitamina D3 in K2 sta topna v maščobi in rastlinskega izvora. Vitamin D3 pridobivajo iz bora, vitamin K2 norveškega podjetja Kappa Bioscience pa iz pelargonij. Skupaj z omega-3 maščobnimi kislinami skrbijo za pravilno odlaganje kalcija v kosteh, močno imunost, zdrave kosti in zobe ter pravilno delovanje srca in optimalen krvni tlak. Poleg tega je po študijah vitamin K2 Vital Delta najučinkovitejši vitamin K2 na trgu zahvaljujoč tehnologiji kapsuliranja, ki zagotavlja izjemno stabilnost. Vitamin D3 je za otroke pomemben za podporo zdrave rasti kosti in zob, optimizacijo delovanja imunskega sistema in uravnavanje ravni kalcija v telesu.
DHA (>250 mg) prispeva k ohranjanju dobrega vida
Vitamin D prispeva k ohranjanju zdravih zob
Vitamin D prispeva k zdravi mišični aktivnosti
Polifenoli iz oljčnega olja (>20 g) prispevajo k zaščiti lipidov v krvi
DHA in EPA (>3 g) prispevata k vzdrževanju normalnega krvnega tlaka
Vitamin D je vključen v proces delitve celic
DHA in EPA prispevata k vzdrževanju pravilne ravni trigliceridov v krvi
Zamenjava nasičenih maščob z nenasičenimi (oleinska kislina) lahko zniža holesterol v krvi
Odmerjanje
2 pipeti dnevno s hrano (1 stisk je enak 1 ml). Po potrebi ga vmešajte v hrano za dojenčke ali dojenčke.
Sestava v 1 odmerku (2 pipeti = 2 ml) | Vsebina | RVD* |
---|---|---|
Olje alg Schizochytrium sp. | 1 ml | ** |
skupnih omega 3 | 712,5 mg | ** |
od tega DHA | 696 mg | ** |
od tega EPA | 7,5 mg | ** |
BIO oljčno olje | 1 ml | ** |
od tega omega 9 | 705 mg | ** |
od tega polifenoli | 0,778 mg | ** |
Vitamin E (tokoferoli) | 3,45 mg | 28,6 % |
Vitamin D3 veganski (iz bora) | 20 mcg / 800 ie | 400 % |
Vitamin K2 kot MK-7 (iz K2 VITAL® DELTA 1% MCT olja) | 20 mcg | 26,6 % |
Izvleček rožmarina | 40 mg | ** |
Vitamin K1 | 20 mcg | 26,7 % |
* % dnevne referenčne vrednosti dohodka ** dnevna referenčna vrednost dohodka ni določena |
Vitamin D1, vitamin K2
Z nakupom boste podprli tudi gozdove
1. WU, Aiguo, Zhe YING a Fernando GOMEZ-PINILLA. DHA dietary supplementation enhances the effects of exercise on synaptic plasticity and cognition. 2011.
2. GUSTAFSON, Deborah R, K BÄCKMAN, N SCARMEAS, Y STERN, J.J MANLY, R MAYEUX a Y GU. Dietary fatty acids and risk of Alzheimer’s disease and related dementias: Observations from the Washington Heights-Hamilton Heights-Inwood Columbia Aging Project (WHICAP). 2020.
3. THOMAS, J, C.J THOMAS, J RADCLIFFE a C ITSIOPOULOS. Omega-3 Fatty Acids in Early Prevention of Inflammatory Neurodegenerative Disease: A Focus on Alzheimer’s Disease. 2015.
4. ARTERBURN, Linda M, Harry A OKEN, Eileen BAILEY HALL, Jacqueline HAMERSLEY, Connye N KURATKO a James P HOFFMAN. Algal-oil capsules and cooked salmon: nutritionally equivalent sources of docosahexaenoic acid. 2008
5. Raine, A., Portnoy, J., Liu, J., Mahoomed, T., & Hibbeln, J. (2015). Reduction in behavior problems with omega-3 supplementation in children aged 8-16 years: a randomized, double-blind, placebo-controlled, stratified, parallel-group trial.. Journal of child psychology and psychiatry, and allied disciplines, 56
6. Trebatická, J., Hradečná, Z., Surovcová, A., Katrenčíková, B., Gushina, I., Waczulíková, I., Sušienková, K., Garaiová, I., Šuba, J., & Ďuračková, Z. (2020). Omega-3 fatty-acids modulate symptoms of depressive disorder, serum levels of omega-3 fatty acids and omega-6/omega-3 ratio in children. A randomized, double-blind and controlled trial. Psychiatry Research, 287.
7. Nemets, H., Nemets, B., Apter, A., Bracha, Z., & Belmaker, R. (2006). Omega-3 treatment of childhood depression: a controlled, double-blind pilot study.. The American journal of psychiatry, 163 6, 1098-100.
Sestava: Olje alg (Schizochytrium sp.), organsko oljčno olje, vitamin E (tokoferoli), veganski vitamin D3 (iz bora), vitamin K2 kot MK-7 (iz K2 VITAL® 1% MCT olja), izvleček rožmarina. Brez vsebnosti balastnih snovi.
Proizvajalec: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava.
Shranjevanje: V suhem in temnem prostoru. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 30 dneh.
Opozorilo: Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Pripravek ni namenjen kot nadomestilo za pestro prehrano. Sledite zdravemu življenjskemu slogu.
Velikost pakiranja: 90 ml.
Additional parameters
Category: | Maščobe |
---|---|
Oblika: | Tekočina |
Velikost pakiranja: | 275 ml |
Vrsta: | Omega 3 |
Za posameznike, ki rešujejo: | Zdravje možganov, spomin, koncentracija, Imunost, Srce, žile in krvni tlak, Sklepi in gibalni aparat |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!