BrainMax Pure Super cocoa iz Peruja, BIO Nealkaliziran BIO kakav iz Peruja
Code: 62136/100 62136/500 Choose variantRelated products
Product detailed description
Pravo zlato iz Peruja!
Kakav v prahu iz čistih perujskih zrn je vir polifenolov, teobromina in mineralov ter zdravih maščob. Poleg tega kakav vsebuje aminokislino triptofan, ki jo telo uporablja za proizvodnjo serotonina. Kakav je tudi vir železa, ki se za razliko od nekaterih rastlinskih virov minerala zlahka absorbira. Zato je kakav priljubljen vir železa za vegane.
Prednosti nealkaliziranega kakava
BIO kakav iz Peruja je nealkaliziran in je kot tak svetlejše rjave barve. Vsebuje veliko flavonoidov, ki pomagajo v boju proti prostim radikalom. Ohranja več naravnih hranil, vključno z antioksidanti in minerali, kot alkalizirane sorte, ki lahko med predelavo izgubijo nekaj koristnih snovi. Poleg tega ohranja svoj prvotni okus in aromo, ki je bogatejša in intenzivnejša, kar daje možnost uporabe v različnih receptih z naravno sladkobo in okusnimi odtenki.
Sorta Criollo
Sorta kakava Criollo zaradi izjemne kakovosti in edinstvenega okusa velja za kraljico med kakavovimi zrni. Znan je po nežnih in kompleksnih profilih okusa, ki vključujejo sadne in cvetlične note. Čeprav predstavlja le majhen delež svetovne pridelave kakava, je zaradi svoje redkosti in zahtevne pridelave pravi zaklad za vse ljubitelje kakovostnega kakava.
Ni vse, kar se imenuje kakav, kakav
Na Češkem in Slovaškem so ime kakav sprejeli za vse sladkane pijače z minimalno vsebnostjo kakava. Najboljši kakav prihaja iz Peruja, darilo civilizacije Majev. Prideluje se v idealnih razmerah tropskega podnebja, ki kakavovcu (Theobroma cacao) omogoča odlično kakovost. Območje je znano po tradicionalnih metodah pridelave, ki vključujejo ekološke tehnike in trajnostno kmetijstvo, kar prispeva k varstvu okolja in lokalnih ekosistemov.
Možnosti uporabe kakava
Za pripravo preprostega okusnega napitka zmešajte 2-3 žlice kakava s klasičnim kravjim ali rastlinskim mlekom. Po potrebi lahko dodate tudi adaptogene, kot so maca, ashwagandha ali sladki koren. Kakav lahko dodate tudi beljakovinam, sladicam ali peki.
BIO certifikat CZ-BIO-001
Naš Super cacao iz Peruja ima BIO certifikat - EU/non-EU ekološka pridelava.
Z nakupom boste podprli tudi gozdove
Prehranska dejstva | na 100g |
---|---|
Energijska vrednost | 1971 kJ / 471 kcal |
Maščobe | 21 g |
- od tega nasičene maščobne kisline | 12,5 g |
Ogljikovi hidrati | 46,75 g |
- od tega sladkorji | 0,5 g |
Vlaknine | 32,5 g |
Beljakovine | 23,8 g |
Natrij | 28 mg |
kalcij | 124,10 mg |
Železo | 12 mg |
kalij | 1.360 mg |
Sestavine: 100% kakav v prahu Theobroma, sorta Criollo*.*izdelek iz ekološke pridelave. Minimalni rok uporabnosti (številka serije) na etiketi.
Država izvora: Peru
Distributer: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladiščenje: Hraniti na suhem in hladnem mestu in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi.
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!