BrainMax Pure Rice moka, brez glutena BIO, 1 kg *certifikat cz-bio-001
Code: 99198Related products
Product detailed description
BrainMax Pure Rice moka, BIO brez glutena, 1 kg
Riževa moka je narejena iz fino mletega riža. Uporablja se za pripravo nepečenih sladic, njegova glavna prednost pa je lahka prebavljivost. Je naravno brez glutena in zato primeren za pripravo jedi za ljudi s celiakijo. Riževo moko lahko uporabimo za pripravo testenin, zgoščevanje omak in juh, pa tudi za pripravo nepečenih sladic. Moka je bogata z vitamini in beljakovinami ter služi kot običajen nadomestek za pšenično moko. Riževa moka poveča volumen in ima odlične vezivne lastnosti.
Riževa moka zagotavlja precejšnjo količino vlaknin, ki so pomembne tako za prebavni sistem kot za zniževanje ravni holesterola in sladkorja v krvi. Najpogosteje jo mešamo z drugimi vrstami brezglutenske moke, na primer s koruzno ali ajdovo moko.
Prednosti čiste riževe moke BrainMax:
- 100% brez glutena.
- Primerno za peko in kuhanje.
- Lahko prebavljivo.
- Nizka vsebnost maščob.
- ORGANSKO, VEGANSKO, SUROVO.
- Država izvora: Tajska
Možnosti uporabe riževe moke
- Primerno za zgoščevanje juh in omak.
- Idealen za pripravo nepečenih sladic.
Priljubljeni recepti z riževo moko
Jabolčni mafini
Sestavine:
- 155 g riževe moke
- 40 g ovsenih kosmičev
- 1 žlica lanenih semen
- 1 čajna žlička sode
- 1 čajna žlička cimeta
- 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka
- 160 g navadnega jogurta
- 1 jajce
- 1 in 1/2 žlice stopljenega masla
- 2 rdeči jabolki
- 60 ml brusničnega soka
Metoda:
Pečico segrejte na 175°C in pripravite pekač za mafine. V skledi zmešamo moko, kosmiče, lanena semena, sodo bikarbono, cimet in muškatni orešček. V veliki skledi zmešajte jajce, jogurt in maslo. Dodamo na kocke narezana jabolka in brusnični sok. Suhe sestavine vmešamo v mokre. Z žlico ali žlico za sladoled enakomerno razporedite maso in pecite 30 minut.
Ocvrtki iz riževe moke
Sestavine:
- 160 g riževe moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- Ščepec soli
- 120 ml mleka
- 3 žlice medu
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 jajce
Metoda:
V skledi zmešamo riževo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in premešamo. Stepite mleko, rumenjak in med. Mokre sestavine vmešamo v suhe. V manjši skledi stepemo beljak in ga dodamo testu. Cvrtke ocvremo na olju ali maslu.
Ocvrta piščančja krila
Sestavine:
- 2 kg piščančjih kril
- 500 g riževe moke
- Sončnično olje za cvrtje
Za marinado:
- 10 strokov česna, drobno sesekljanega
- 1 čajna žlička ingverja
- 3 mlade čebule
- 250 ml ostrigine omake
- 250 ml kokosovih aminokislin
- 50 ml ribje omake
- 100 g kokosovega sladkorja
Metoda:
V veliki skledi zmešajte vse sestavine za marinado. Dodajte piščančje peruti in premešajte, da so vsa krila prekrita z marinado. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo 3 ure, da se marinira v hladilniku. V večjo skledo stresemo moko in vanjo obložimo krila. Pustite stati 5 minut. Medtem v veliki kozici segrejte dovolj olja. Perutnice zlato ocvremo.
Prednosti čiste riževe moke BrainMax
100% brez glutena
Riževa moka je primerna alternativa za ljudi s celiakijo.
Lahko prebavljivo
Riževa moka je lahko prebavljiva in ima zelo nizko vsebnost maščob.
Primerno za peko in kuhanje
Riževo moko lahko uporabimo tako za zgostitev jedi kot tudi za pripravo nepečenih sladic.
Hranilne vrednosti na 100 g
Energijska vrednost | 1477 kJ / 349 kcal |
Maščobe | 2,2 g |
- od tega nasičene maščobne kisline | 0,7 g |
Ogljikovi hidrati | 72 g |
- od tega sladkorji | 0,5 g |
Vlaknine | 4,4 g |
Beljakovine | 8 g |
Sol | 0,02 g |
BIO certifikat CZ-BIO-001
Naša riževa moka ima BIO certifikat – Pridelava ekološke pridelave izven EU.
Z nakupom boste podprli tudi gozdove
Sestava: 100% BIO riževa moka
Izvor: Tajska
Distributer: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladiščenje: Na suhem mestu, v zaprti embalaži.
Teža: 1 Kg
Additional parameters
Category: | Moke in mešanice |
---|---|
Namembnost: | Brez glutena, BIO, Vegansko |
Oblika: | Prašek |
Proizvajalec: | BrainMax Pure |
Velikost pakiranja: | 1000 g |
Vrsta: | Moka |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!