BrainMarket se spreminja! Za več informacij: klikni tukaj

BrainMax Pure RAW cvetlični med, 500 g Cvetlični RAW paste med

Code: 49513
€11,88
Trenutno ni na voljo
The item has been sold out…

Pastiran RAW cvetlični med nastane s postopnim mešanjem medu, ki postane bolj kremast in posledično ne kristalizira ter je njegov okus nekoliko slajši. Med celotnim procesom med ni bil izpostavljen temperaturam nad 40°C . Med iz divjih rož je slajšega okusa kot gozdni med, zato telesu hitro da energijo. Prihaja iz Češke , natančneje iz ekološkega čebelarstva na Južni Moravski . Uporabite ga lahko v zeliščnih in sadnih čajih ali kot nadomestno sladilo za žemljice ali sladice.



Detailed information

Hitra odprema
Hitra odprema
Izdelke resnično imamo na zalogi.
Preverjeno podjetje
Preverjeno podjetje
Več kot 6 let na trgu in v več kot 7 državah EU.
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Smo izkušeni. Z veseljem svetujemo!
Testiramo, kar prodajamo
Testiramo, kar prodajamo
Preverjamo visoko kakovost izdelkov.

Product detailed description

ekološko vzrejo
Ekološko čebelarstvo
naravna ulica
SUROVI Med iz narave
Češka
Češki izdelek

Cvetlični RAW med iz Češke

Pasirani med je med, ki je šel skozi proces blagega segrevanja in kasnejšega ohlajanja (vse z občasnim mešanjem), zaradi česar je finejše konsistence in je dolgo časa kristalno stabilen. Ta postopek preprečuje naravno kristalizacijo medu, zaradi česar je med enostaven za namakanje. Poleg kremaste konsistence je tudi bolj sladkega okusa in ne kristalizira kot tekoči med. Nastane z rednim mešanjem v kratkih intervalih, ko se molekule kristalov združijo in se ustvari zahtevana konsistenca.

izdelek iz surove medene cvetne paste
čebelar

V čem se RAW med razlikuje od klasičnega medu?

Glavna razlika med SUROVIM in navadnim medom je v načinu predelave . SUROVI med se običajno samo filtrira, da se odstranijo delci voska in večje nečistoče, kar pomeni, da ostane naraven in nepredelan. V primerjavi s klasičnim medom je RAW med res minimalno obdelan. Ne gre skozi pasterizacijo , ki poleg nečistoč odstrani tudi čebelji cvetni prah, propolis itd. Zahvaljujoč temu ohrani visok delež dragocenih snovi, kot so encimi, vitamini in minerali. Poleg tega je zelo okusen.

Navadni med vs. BrainMax RAW Med

Redni med BrainMax RAW Med
baker cvetlični med 2
❌ Toplotna obdelava ✅ Nesegret med
❌ Lahko vsebuje dodane aditive ✅ Brez dodatkov
❌ Možno mešanje različnih vrst medu ✅ Enovrstni med iz Češke
❌ Lahko ga sladkamo s sladkorjem ✅ Brez sladkanja
❌ Pogosto neznanega izvora ✅ Med iz Južne Moravske

Od kod prihaja med?

Kar zadeva okus in zdravstvene koristi medu, sta oba v veliki meri povezana s tem, kje čebele oprašujejo. Naš med prihaja z moravske ekološke kmetije , kjer so čebele na prvem mestu in kjer se ohranja naravna biotska raznovrstnost pokrajine. Čebele imajo tako na razpolago pester kos zemlje, to pa se odraža v okusu medu, ki nastane. Poleg tega je med iz enega kraja in ni mešan z drugimi vrstami medu. Čebele iz Južne Moravske pridno delajo naš med.

med od koder
surov cvetlični med 2

Kakšen je okus in tekstura?

V primerjavi z navadnim medom, ki je pogosto bolj prozoren, je SUROVI med nekoliko motnega videza . Ne gre skozi filtracijo in zato ni mogoče odstraniti majhnih delcev satja. SUROVI med je bolj nagnjen k kristalizaciji, ker ni niti pasteriziran. Kar zadeva okus, ima RAW med veliko za ponuditi. Zaradi minimalne obdelave ostane v medu večji delež cvetnega prahu, kar je dejavnik, ki vpliva na okus medu. Okus je seveda odvisen od deleža posameznih rastlin in zelišč, ki jih čebele v danem trenutku oprašujejo.

Kristalizacija

Tipična manifestacija pravega medu je njegova kristalizacija po določenem času - popularno znana tudi kot "sladkanje" . Če med pasteriziramo, mikrofiltriramo ali mu dodamo druge sirupe, zavremo kristalizacijo, uničimo pa tudi vse koristne snovi. Kristalizacija je povsem naraven pojav, ki je tudi pravi znak kakovosti , saj ni bila toplotno obdelana . Po kristalizaciji se iz medu ne izgubi nobena snov. Med vrnemo v prvotno tekoče stanje s počasnim segrevanjem v vodni kopeli s temperaturo do 40°C .

kristalizacija medu
Med proti sladkorju-2

Ekološki med ali industrijski sladkor?

Ekološki način čebelarjenja je namenjen varovanju čebeljih populacij in ohranjanju biotske raznovrstnosti njihovega okolja , ki je sestavni del ne le okusnih lastnosti čebeljih pridelkov, temveč predvsem gotovosti, da bodo čebele imele stabilno in zdravo okolje za svoje življenje. . Če kaj ogroža populacijo čebel, je to izguba naravnih habitatov, kot so travniki, pašniki, pa tudi izpostavljenost pesticidom in herbicidom , ki zmanjšujejo imunske funkcije čebel. Ekološko kmetovanje je zajamčen način za dobrobit ne le čebel, ampak tudi narave kot celote.

Zakaj med ni BIO?

Čeprav med testira tretja oseba za pesticide in težke kovine , je pridobitev BIO certifikata za med bolj zapletena. BIO certifikat za med nima enake vrednosti kot za sadje ali zelenjavo. Ker čebele letijo v radiju do 10 km , le malokdo lahko zagotovi, da čebela ne opraši cvetov, ki niso v skladu z BIO kmetijstvom. Zato lahko najdete veliko manjših čebelarjev, ki se ravnanja s čebeljimi družinami lotevajo odgovorno in nimajo BIO certifikata.

baker

Hranilne vrednosti na 100 g

Energijska vrednost
1390 kJ / 332 kcal
Maščobe
0 g
- od tega nasičene maščobne kisline
0 g
Ogljikovi hidrati
82 g
- od tega sladkorji
80 g
Vlakno 0 g
Beljakovine
0,27 g
Sol 0 g

Z nakupom boste podprli tudi češke gozdove #dreezaobjednavku!

Sestava: 100% surova cvetna pasta.

Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83, Ostrava.

Shranjevanje: Ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 2 mesecih.

Velikost pakiranja: 500 g

Additional parameters

Category: Naravna sladila
Proizvajalec: BrainMax Pure
Prostornina: 500 g
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check