BrainMarket se spreminja! Za več informacij: klikni tukaj

BrainMax Pure Quinoa črna, BIO, 250 g *Certifikat CZ-BIO-001

Code: 99162
Vegan Brez glutena Brez laktoze
€3,14
Na zalogi (>5 kos)

Kvinoja je znana kot mati žit. Čudežno zrno Inkov ima 4000 letno tradicijo v kuhinjah po vsem svetu. Je odlična brezglutenska alternativa z nizkim glikemičnim indeksom sodobnim prilogam. Primerno tako za sladko kot za slano. Lahko prebavljiv, poln beljakovin, vlaknin, vitaminov, kalcija in drugih mineralov. Enostavna, nezahtevna priprava. Kvinoja je BIO kakovosti, kar pomeni, da ne vsebuje nobenih pesticidov ali drugih škodljivih snovi, ki se uporabljajo v konvencionalnem kmetijstvu.

Detailed information

Hitra odprema
Hitra odprema
Izdelke resnično imamo na zalogi.
Preverjeno podjetje
Preverjeno podjetje
Več kot 6 let na trgu in v več kot 7 državah EU.
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Smo izkušeni. Z veseljem svetujemo!
Testiramo, kar prodajamo
Testiramo, kar prodajamo
Preverjamo visoko kakovost izdelkov.

Product detailed description

Kvinoja – kraljica med žiti

Organska bela kvinoja, polna kakovostnih rastlinskih beljakovin, je polna vseh 9 esencialnih aminokislin in vsebuje skoraj dvakrat več vlaknin kot katera koli druga žita. To je os superhrane nizek glikemični indeks.

uvod v kvinojo

Popolne hranilne vrednosti in organski izvor

Kvinoja je bogat vir kakovostnih beljakovin in lahko prebavljivih vlaknin. Ne vsebuje glutena, je pa bogata z železom, lizinom, manganom in riboflavinom. Mikrohranila, ki pomagajo ohranjati zdrave celice, kosti in mišice. Naša ekološka kvinoja je pridelek ekološkega kmetovanja. Je enostaven za pripravo in ga lahko uporabite kot prilogo kosilu ali večerji namesto riža.

imel kvinojo
kvinoja je gotova

Kako pripraviti kvinojo

  1. Najprej kvinoja poparite z vročo vodo. Lahko pa ga pred kuhanjem na pari za 5-10 minut namočite v hladni vodi, da odstranite vso grenkobo. Za kuhanje uporabite svežo vodo.
  2. Kvinojo kuhamo v razmerju 1:2. Uporabite 2 dela vode na 1 del kvinoje (ali juho). Idealno razmerje je, ko se vpije vsa voda. Med kuhanjem se okrog zrn sproščajo beli kalčki. Če boste porabili več vode, boste morali odvečno odteči in izgubili boste nežne kalčke, ki so hranilno zelo dragoceni.
  3. Kuhamo na zmerni temperaturi brez pokrova približno 15 minut. Občasno premešamo, da se kvinoja ne prime na dno lonca.
  4. Poskusite in če se vam kvinoja še vedno zdi pretrda, lonec pokrijte s pokrovko in pustite zunaj pečice še 5 minut. Pravilno kuhana kvinoja je polmehka, rahlo hrustljava, puhasta, ni lepljiva.

Recepti s tem izdelkom

črna kvinoja s skuto

Črna kvinoja s skuto in zdrobom

Hranilne vrednosti na 100 g

Energijska vrednost
1596 kJ /
381 kcal
Maščobe
7 g
- od tega nasičene maščobne kisline
0,8 g
Ogljikovi hidrati
63,8 g
- od tega sladkorji
8,2 g
Vlakno
4,4 g
Beljakovine
13 g
Sol 0 g

BIO certifikat CZ-BIO-001

Naša kvinoja ima BIO certifikat – Pridelava ekološke pridelave izven EU.

Z nakupom boste podprli tudi gozdove 

 

Sestavine: 100% BIO črna kvinoja

Izvor: Peru

Distributer: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Shranjevanje: Suho, v zaprti embalaži.

Teža: 250 g

Additional parameters

Category: Žita in psevdožita
Namembnost: Brez glutena, BIO
Oblika: Zrno
Proizvajalec: BrainMax Pure
Velikost pakiranja: 250 g
Vrsta: Priloga

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check