BrainMax Pure Milk kefir, zrna, BIO, 1 g *Certifikat CZ-BIO-001 / zrna za pripravo domačega mlečnega kefirja
Code: 46565Related products
Product detailed description
Mlečni kefir, poln probiotikov doma
Kefir je fermentirana pijača, kjer s pomočjo mlečnokislinske fermentacije nastajajo probiotične kulture, blagodejne za naš prebavni trakt . Da pa bo mlečni kefir koristil našemu prebavnemu sistemu, je zelo pomembna njegova svežina. Zato lahko sedaj naredite svoj kefir in imate pod nadzorom tako proizvodnjo kot skladiščenje , kar je najbolje v steklenici brez nepotrebne plastike.
Kaj je fermentacija?
Fermentacija je proces, kjer fermentacija poteka z uporabo probiotičnih sevov in malo sladkorja . Med procesom žive kulture porabijo sladkor in ustvarijo organske kisline, pline in alkohol . Tradicionalno se fermentacija ne uporablja le za mlečne izdelke, ampak tudi za zelenjavo (kislo zelje, kimči) in druga živila. S fermentacijo nastanejo probiotični sevi , ki so nepogrešljivi za človeka in koristijo ne le našemu črevesnemu mikrobiomu , ampak krepijo tudi imunski sistem . Kaj pa uporabljeni sladkor? Kristali K etra presnavljajo sladkor kot del procesa fermentacije. Tako vam ni treba skrbeti, da si z uživanjem kefirja škodujete z dodajanjem sladkorja.
Probiotiki in vpliv na zdravje
- Podpiral bo zdravje črevesne sluznice.
- Optimizira črevesni mikrobiom.
- Podprl bo boljšo prebavo.
- Prispeval bo k močnejši imunosti.
- To bo izboljšalo absorpcijo vitaminov.
- Preprečevanje črevesnih bolezni
Podpiral bo zdravje črevesne sluznice
Optimizira črevesni mikrobiom
Podprl bo boljšo prebavo
To bo izboljšalo absorpcijo vitaminov
Preprečevanje črevesnih bolezni
Priprava kristalov za naslednji kefir
Za aktiviranje kefirjevih zrn je potrebno malo sladkorja, ki podpira njihovo rast. Uporabite lahko nerafiniran trsni sladkor, ker je bogat z minerali, ali pa sladkor kombinirate v razmerju 25 g belega sladkorja in 5 g rjavega sladkorja . Pri sami pripravi kefirja lahko že uporabite klasičen beli pesni sladkor.
1. Kefirjeva zrna vlijemo v 100 ml mleka.
2. Pustite, da fermentira 24 ur. (previdno premešajte po 12 urah).
3. Po 24 urah precedimo skozi cedilo in zrna splaknemo z mlačno vodo.
5. Zrna so popolnoma aktivirana, ko 200 ml mleka fermentira v kefir.
Priprava mlečnega kefirja
Mlečni kefir običajno fermentiramo 24 ur , če pa mleko ne fermentira niti po enem dnevu, ga lahko pustite stati do 48 ur . Če se je kefir po enem dnevu že ločil od mleka in je za vaš okus preveč kisel , ga lahko pustite fermentirati krajši čas .
1. Aktivirana kefirjeva zrna damo v posodo, v kateri bodo fermentirala.
2. Nalijte sveže mleko (600 ml) in pustite fermentirati 24 ur na sobni temperaturi. Posoda mora biti na zapiranje ali pokrita s krpo.
3. Previdno precedite skozi cedilo in kefir je pripravljen. Za nadaljnjo pripravo samo zrna vrnite v čisto posodo in prelijte z mlekom.
BIO certifikat CZ-BIO-001
Naša kombuča ima BIO certifikat - EU/non-EU ekološka pridelava.
Z nakupom boste podprli tudi češke gozdove #dreezaobjednavku!
Sestavine: Dehidrirana mlečna kefirjeva zrna*. *izdelek iz ekološke pridelave.
Izvor: Bolgarija
Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Shranjevanje: Neodprt izdelek hranite na hladnem in suhem mestu. Po odprtju je treba zrna takoj uporabiti za aktivacijo. Vsebuje mleko . Fermentirani izdelki lahko vsebujejo sledi alkohola in histamina. V primeru nosečnosti, dojenja ali dajanja kefirja otrokom se posvetujte z zdravnikom.
Teža: 1g
Additional parameters
Category: | BrainMax |
---|---|
Oblika: | Praškasta mešanica |
Velikost pakiranja: | 1 g |
Vrsta: | Mešanica |
Za posameznike, ki rešujejo: | Zdravje črevesja in prebava |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!