BrainMarket se spreminja! Za več informacij: klikni tukaj

BrainMax Pure Milk kefir, zrna, BIO, 1 g *Certifikat CZ-BIO-001 / zrna za pripravo domačega mlečnega kefirja

Code: 46565
Brez glutena
€11,08
Trenutno ni na voljo
The item has been sold out…

Kefirjeva zrna so žive kolonije probiotičnih bakterij, beljakovin in lipidov . Če imajo kristali sladkor za hranjenje in pravo temperaturo, se hitro razmnožijo in ustvarijo okusno pijačo z veliko zdravimi bakterijami. Kefirjeva zrnca so majhna, skoraj prozorna zrnca, ki se z vodo in malo sladkorja spremenijo v kakovosten probiotični napitek. Kefir je preprost način za dopolnjevanje zdravju koristnih probiotičnih sevov in pripravo okusne pijače. Lahko ga pijete vsak dan za podporo zdravja črevesja . Hkrati pa imate nadzor nad njegovo proizvodnjo in pravilnim skladiščenjem.

Detailed information

Hitra odprema
Hitra odprema
Izdelke resnično imamo na zalogi.
Preverjeno podjetje
Preverjeno podjetje
Več kot 6 let na trgu in v več kot 7 državah EU.
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Smo izkušeni. Z veseljem svetujemo!
Testiramo, kar prodajamo
Testiramo, kar prodajamo
Preverjamo visoko kakovost izdelkov.

Product detailed description

Mlečni kefir, poln probiotikov doma

Kefir je fermentirana pijača, kjer s pomočjo mlečnokislinske fermentacije nastajajo probiotične kulture, blagodejne za naš prebavni trakt . Da pa bo mlečni kefir koristil našemu prebavnemu sistemu, je zelo pomembna njegova svežina. Zato lahko sedaj naredite svoj kefir in imate pod nadzorom tako proizvodnjo kot skladiščenje , kar je najbolje v steklenici brez nepotrebne plastike.

mlečni kefir
priprava mlečnega kefirja

Kaj je fermentacija?

Fermentacija je proces, kjer fermentacija poteka z uporabo probiotičnih sevov in malo sladkorja . Med procesom žive kulture porabijo sladkor in ustvarijo organske kisline, pline in alkohol . Tradicionalno se fermentacija ne uporablja le za mlečne izdelke, ampak tudi za zelenjavo (kislo zelje, kimči) in druga živila. S fermentacijo nastanejo probiotični sevi , ki so nepogrešljivi za človeka in koristijo ne le našemu črevesnemu mikrobiomu , ampak krepijo tudi imunski sistem . Kaj pa uporabljeni sladkor? Kristali K etra presnavljajo sladkor kot del procesa fermentacije. Tako vam ni treba skrbeti, da si z uživanjem kefirja škodujete z dodajanjem sladkorja.

Probiotiki in vpliv na zdravje

  • Podpiral bo zdravje črevesne sluznice.
  • Optimizira črevesni mikrobiom.
  • Podprl bo boljšo prebavo.
  • Prispeval bo k močnejši imunosti.
  • To bo izboljšalo absorpcijo vitaminov.
  • Preprečevanje črevesnih bolezni

Priprava kristalov za naslednji kefir

Za aktiviranje kefirjevih zrn je potrebno malo sladkorja, ki podpira njihovo rast. Uporabite lahko nerafiniran trsni sladkor, ker je bogat z minerali, ali pa sladkor kombinirate v razmerju 25 g belega sladkorja in 5 g rjavega sladkorja . Pri sami pripravi kefirja lahko že uporabite klasičen beli pesni sladkor.

Priprava mlečnega kefirja

Mlečni kefir običajno fermentiramo 24 ur , če pa mleko ne fermentira niti po enem dnevu, ga lahko pustite stati do 48 ur . Če se je kefir po enem dnevu že ločil od mleka in je za vaš okus preveč kisel , ga lahko pustite fermentirati krajši čas .

BIO certifikat CZ-BIO-001

Naša kombuča ima BIO certifikat - EU/non-EU ekološka pridelava.

Z nakupom boste podprli tudi češke gozdove #dreezaobjednavku!

Sestavine: Dehidrirana mlečna kefirjeva zrna*. *izdelek iz ekološke pridelave.

Izvor: Bolgarija

Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Shranjevanje: Neodprt izdelek hranite na hladnem in suhem mestu. Po odprtju je treba zrna takoj uporabiti za aktivacijo. Vsebuje mleko . Fermentirani izdelki lahko vsebujejo sledi alkohola in histamina. V primeru nosečnosti, dojenja ali dajanja kefirja otrokom se posvetujte z zdravnikom.

Teža: 1g

Additional parameters

Category: BrainMax
Oblika: Praškasta mešanica
Velikost pakiranja: 1 g
Vrsta: Mešanica
Za posameznike, ki rešujejo: Zdravje črevesja in prebava
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check