BrainMax Pure Kombucha Lemongrass, Kombuča, limonska trava, 330 ml
Code: 46092Related products
Product detailed description
Kaj je kombuča?
Kombuča je fermentirana pijača in čeprav osnovna sestavina spominja na gobo, ni goba v pravem pomenu besede. Natančneje, to je posebej vzgojena mikrobna kultura , ki je odgovorna za celoten proces fermentacije.
Črni čaj kot osnova odlične kombuče
Osnova naše kombuče je črni čaj Pu-erh , ki ima več kot dovolj skupnega s kombučo. Pu-erh ima svoje korenine v kitajski provinci Yunnan in tako kot ta fermentirani črni čaj tudi kombuča ni nič novega v vzhodni Aziji. Obe sta starodavni pijači z impresivno zgodovino in pozitivnimi učinki na telo in duha .
Nepasterizirano in nefiltrirano
Sama kombuča je produkt številnih pomembnih snovi in probiotičnih kultur. Da bi ohranili te snovi, kombuče ne pasteriziramo ali filtriramo . Zaradi tega si lahko prisluži oznako RAW , zato je treba kombučo hraniti v hladilniku, da se ne pokvari.
Kakšen je okus kombuče?
Kombuča ima že sama po sebi poseben okus. Že ob prvem okusu kombuče lahko nekoliko kisli okus odvrača. Vendar pa naša kombuča vsebuje večjo vsebnost mlečnokislinskih bakterij in zaradi tega kombuča nima priokusa po kisu. Njegov okus je blažji in se odlično ujema z limonsko travo, ki mu daje svež pridih .
Kombucha in prebava
Naše črevesje je naseljeno z milijardami bakterij in mikroorganizmov , ki so nepogrešljivega pomena za naše zdravje. Predstavljajte si mikrobiom kot raznoliko skupnost organizmov z bakterijami, ki nam škodijo na eni strani, in bakterijami, ki nam pomagajo na drugi. Določena živila nam lahko pomagajo doseči ravnovesje med temi bakterijami. Fermentirana živila, kot so jogurt, kimči ali kombuča , vsebujejo žive mikroorganizme. Ker je kombuča produkt fermentacije, se proizvajajo številni probiotični sevi , ki so pomembni za uravnotežen črevesni mikrobiom. Zahvaljujoč procesu fermentacije je kombuča bogata s probiotičnimi sevi , predvsem iz družine saharomyces.
Kdaj si privoščiti kombučo?
Kombuča vsebuje kolonijo bakterij in kvasovk, ki so v mešanici s sladkorjem odgovorne za začetek procesa fermentacije. Zahvaljujoč temu je bogata ne le s probiotiki , ampak tudi z encimi . Zato je kombuča odličen napitek po obroku , ko podpira prebavo in zmanjšuje občutek težkega želodca . Kombučo priporočamo odpiranje ohlajeno , sicer se lahko speni.
Hranilne vrednosti na 100 g
Energijska vrednost | 44 kJ / 11 kcal |
Maščobe | < 0,1 g |
- od tega nasičene maščobne kisline | < 0,01 g |
Ogljikovi hidrati | 2,7 g |
- od tega sladkorji | 2,5 g |
Beljakovine | < 0,1 g |
Sol | < 0,01 g |
Z nakupom boste podprli tudi češke gozdove #dreezaobjednavku!
Sestavine: (96%) črni čaj in poparek limonske trave (pitna voda, črni čaj, limonska trava), sladkor, kvasovke, mlečnokislinske bakterije.
Izvor: Vietnam
Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Shranjevanje: Uporabite takoj po odprtju. Hraniti v temnem in hladnem prostoru pri temperaturi od +2 do +8 °C. Ne izpostavljajte sončni svetlobi ali zmrzali. Vsebuje naravno prisoten alkohol do 1,2 % vol.. Fina motnost ali grude živih kultur niso napaka. Ni namenjeno otrokom mlajšim od 3 let.
Teža: 330 ml
Additional parameters
Category: | Napitki |
---|---|
Oblika: | Tekočina |
Proizvajalec: | BrainMax Pure |
Velikost pakiranja: | 330 ml |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!