BrainMax Pure Kombucha Holy Basil, Kombuča, bazilika, 330 ml Napitek iz fermentiranega zelenega čaja
Code: 46086Related products
Product detailed description
Kaj je kombuča?
Kombuča je fermentirana pijača in čeprav osnovna sestavina spominja na gobo, ni goba v pravem pomenu besede. Natančneje, to je posebej vzgojena mikrobna kultura, ki je odgovorna za celoten proces fermentacije.
Zeleni čaj kot osnova odlične kombuče
Za osnovo kombuče smo izbrali zeleni čaj, ki ni le vir kofeina, ampak tudi katehinov. Polifenolne spojine, ki dajejo pijačam močne antioksidativne lastnosti. Poleg tega fermentacija poveča antioksidativni učinek vsebovanih snovi v primerjavi z navadnim čajem. Zeleni čaj je odlična osnova za kombučo, saj še dodatno poveča njen energijski učinek. Zato se boste po njegovem pitju počutili polni energije. Čeprav je za pripravo kombuče potreben sladkor, je količina dovolj majhna, da jo lahko označimo kot nizkokalorično pijačo.
Nepasterizirano in nefiltrirano
Sama kombuča je produkt številnih pomembnih snovi in probiotičnih kultur. Da bi ohranili te snovi, kombuče ne pasteriziramo ali filtriramo. Zaradi tega si lahko prisluži oznako RAW, zato je treba kombučo hraniti v hladilniku, da se ne pokvari.
Kakšen je okus kombuče?
Kombuča je narejena iz zelenega čaja, malo sladkorja in simbiotske kulture bakterij in kvasovk. Kombuča ima že sama po sebi poseben okus. Že ob prvem okusu kombuče lahko nekoliko kisli okus odvrača. Vendar pa naša kombuča vsebuje večjo vsebnost mlečnokislinskih bakterij in zaradi tega kombuča nima priokusa po kisu.
Poleg tega je tu v tandemu s sveto baziliko ali tulsijem, ki ji daje zeliščen, sladko-kisel osvežujoč okus. Sama sveta bazilika je pomembna rastlina v ajurvedi, saj podpira zdravje srca in dihal, pomaga pri izkašljevanju, daje vitalnost in odpravlja stres.
Kombucha in prebava
Naše črevesje je naseljeno z milijardami bakterij in mikroorganizmov, ki so nepogrešljivega pomena za naše zdravje. Predstavljajte si mikrobiom kot raznoliko skupnost organizmov z bakterijami, ki nam škodijo na eni strani, in bakterijami, ki nam pomagajo na drugi. Določena živila nam lahko pomagajo doseči ravnovesje med temi bakterijami. Fermentirana živila, kot so jogurt, kimči ali kombuča, vsebujejo žive mikroorganizme. Ker je kombuča produkt fermentacije, se proizvajajo številni probiotični sevi, ki so pomembni za uravnotežen črevesni mikrobiom. Zahvaljujoč procesu fermentacije je kombuča bogata s probiotičnimi sevi, predvsem iz družine saharomyces.
Kdaj si privoščiti kombučo?
Kombuča vsebuje kolonijo bakterij in kvasovk, ki so v mešanici s sladkorjem odgovorne za začetek procesa fermentacije. Zaradi tega je bogato ne le s probiotiki, ampak tudi z encimi. Zato je kombuča odličen napitek po obroku, ko podpira prebavo in zmanjšuje občutek težkega želodca. Kombučo priporočamo odpiranje ohlajeno, sicer se lahko speni.
Hranilne vrednosti na 100 g
Energijska vrednost | 48 kJ / 12 kcal |
Maščobe | < 0,1 g |
- od tega nasičene maščobne kisline | < 0,01 g |
Ogljikovi hidrati | 2,9 g |
- od tega sladkorji | 2,7 g |
Beljakovine | < 0,1 g |
Sol | <0,01 g |
Z nakupom boste podprli tudi gozdove
Sestavine: (90%) poparek zelenega čaja in tulsija (pitna voda, zeleni čaj, tulsi), sladkor, kvasne kulture, mlečnokislinske bakterije.
Izvor: Češka
Distributer: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Shranjevanje: Uporabite takoj po odprtju. Hraniti v temnem in hladnem prostoru pri temperaturi od +2 do +8°C. Ne izpostavljajte sončni svetlobi ali zmrzali. Vsebuje naravno prisoten alkohol do 1,2 % vol.. Fina motnost ali grude živih kultur niso napaka. Ni namenjeno otrokom mlajšim od 3 let.
Teža: 330 ml
Additional parameters
Category: | Napitki |
---|---|
Oblika: | Tekočina |
Proizvajalec: | BrainMax Pure |
Velikost pakiranja: | 330 ml |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!