BrainMarket se spreminja! Za več informacij: klikni tukaj

BrainMax Pure Honey z matičnim mlečkom, 250 g

Code: 70109
Tip Prodaja
€10,29
Na zalogi (>5 kos)

Med je superživilo, ki je narejen iz nektarja in čebeljega encima, shranjenega v satju. Hkrati pa je med edina hrana, ki jo ne uživamo le ljudje, ampak tudi njegove pridelovalke – čebele. Ima antiseptične in antibakterijske lastnosti.

Med z matičnim mlečkom BrainMax Pure prihaja iz PLA Bílá Karpaty, enega najčistejših krajev v naši državi. Ta naravni izdelek je najvišje kakovosti in ne vsebuje nobenih konzervansov ali drugih kemičnih snovi.

 

Detailed information

Hitra odprema
Hitra odprema
Izdelke resnično imamo na zalogi.
Preverjeno podjetje
Preverjeno podjetje
Več kot 6 let na trgu in v več kot 7 državah EU.
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Smo izkušeni. Z veseljem svetujemo!
Testiramo, kar prodajamo
Testiramo, kar prodajamo
Preverjamo visoko kakovost izdelkov.

Product detailed description

BrainMax Pure Honey z matičnim mlečkom, 250 g

Med je pridelan iz nektarja (sladkega soka) cvetov ali iz tako imenovane medene rose (dreves). Po odlaganju nektarja v satovje odvečna voda zaradi toplote izhlapi in nastane med. Med služi predvsem kot hrana čebelam, ki jim pomagajo preživeti zimo. Zato se čebele vse poletje ukvarjajo s pridelavo medu. Proizvajajo dovolj medu, da imajo njihove družine dovolj hrane v mrzlih zimskih mesecih. Med daje čebelam energijo, da vibrirajo svoja telesa in ustvarjajo toploto, ki ohranja matico in panje toplo.

BrainMax Pure med z matičnim mlečkom je edinstven izdelek, ki združuje blagodejne učinke medu in matičnega mlečka . Matični mleček je beljakovinski koncentrat, ki izgleda kot bela želatina (lahko ima rumen odtenek). Nepogrešljiv je za življenje čebel, saj poleg beljakovin, vitaminov in mineralov vsebuje tudi maščobe, sladkorje, nukleotide itd. Osnova matičnega mlečka je čebelji cvetni prah. Matični mleček pozitivno vpliva na celoten organizem, podpira imunski sistem , blaži izčrpanost ali motnje živčnega sistema.

Infografika Med s propolisom
Med s propolisom proti medu

 

Zakaj bi morali jesti med:

  • vsebuje enostavnih sladkorjev , ki so takojšen vir potrebne energije
  • vsebuje dekstrini , ki zdravilno delujejo na človeško kožo in sluznico
  • vsebuje mineralne snovi
  • Jupii vir kalija , ki nadzoruje ravnanje z vodo v našem telesu, preprečuje nastanek mišičnih krčev, bolezni ožilja, srčnega popuščanja, driske, vročinskih obolenj.
  • vsebuje kalcij in fosfor za trdnost kosti, hrustanca, zobne sklenine, mišičnih vezi in kit
  • vsebuje vodikov peroksid , ki preprečuje karies
  • vsebuje magnezij vzdržuje optimalno raven holesterola v krvi, preprečuje nastanek otrdelosti arterij in razvoj ateroskleroze
  • vsebuje železo , ki zagotavlja nastanek rdečih krvničk
  • vsebuje beljakovine
  • vsebuje naravne snovi / encime, hormone, rastlinska barvila, eterična olja, aromatične snovi, vitamine, flavonoide, koloide ipd./ krepijo obrambne sposobnosti telesa, uravnavajo življenjske procese v človeškem telesu

10 zanimivih dejstev, ki jih morda niste vedeli o medu

  • Med obstaja že 150 milijonov let , do danes pa je najstarejše fosilizirano satje staro tri milijone let.
  • Da zbere 0,5 kg medu, 556 dela vse življenje.
  • Da bi uživala 1 kg medu, mora čebela preleteti razdaljo, ki je enaka 4-kratnemu krogu zemlje.
  • V starih časih so med uporabljali za balzamiranje teles.
  • Če med shranjujete v nepredušni posodi, je to eno redkih živil, ki ima večen rok trajanja. To je zato, ker je naravno zelo kislo in ima nizko vsebnost vlage.
  • Med je lahko koristen, če imate sezonske alergije, saj lahko pomaga zgraditi odpornost na lokalne rastline, ki sprožijo alergijo.
  • Temnejši med ima večjo količino mineralov v sledovih.
  • Med vsebuje vseh 13 aminokislin , vključno z esencialnimi.
  • Medu ne segrevajte na temperaturo, višjo od 46°C , saj takrat izgubi večino vitaminov in encimov.
  • Tipična manifestacija pravega medu je njegova kristalizacija skozi čas – popularno znana tudi kot "sladkanje". Če med pasteriziramo, mikrofiltriramo ali mu dodamo druge sirupe, zaviramo kristalizacijo, uničimo pa tudi vse koristne snovi.

Matični mleček je edinstvena, gosta, mlečna snov, ki jo proizvajajo delavke in hranijo čebeljo matico.Je edini vir prehrane za čebeljo matico in pomaga njeni dnevni vitalnosti. Čebele delavke mešajo med in čebelji cvetni prah z encimi v grlu , kjer nastaja matični mleček.

Celotna kemična sestava matičnega mlečka ni znana, vendar se domneva, da njegovi pozitivni učinki na zdravje izvirajo iz edinstvenih beljakovin in maščobnih kislin. Je naravno bogat vir aminokislin, vitaminov A, C, D, E in vitaminov B. Svež matični mleček vsebuje probiotike , ki so koristni za zdravje črevesja (za ohranitev bioaktivnih spojin ga je treba hraniti v hladilniku).

cassica_1

Priljubljeni recepti z medom

brainmax-recepti-slika (29)

 

Bonboni proti kašlju


Sestavine:

metoda:

Metin in kamilični čaj skupaj s cimetom pustite stati 10 minut. Po pretečenem času čajne vrečke odstranite in dobljeno raztopino prelijte v manjši lonček. Dodajte med in segrevajte na majhnem ognju, zavrite. Nadaljujte s kuhanjem, dokler mešanica ne doseže 300 stopinj. Za natančnost uporabite termometer za sladkarije. Če termometra nimate, uporabite tako imenovano metodo s hladno vodo. Dodajte nekaj kock ledu v posodo s hladno vodo. Malo žličko mešanice počasi potopite v hladno vodo. Če mešanica tvori krhke niti in se zlahka zlomi, ste dosegli pravo temperaturo. Pustite, da se mešanica ohladi 5-10 minut. Z žlico oblikujemo kroge, ki jih polagamo na pripravljen papir za peko. Da se bonboni ne sprimejo, jih potresemo s škrobom ali tapiokino moko.

 
brainmax-recepti-slika (28)

 

Ovseni kosmiči z medenimi slivami


Sestavine:

metoda:

Kosmiče stresemo v lonec z rahlo osoljeno vodo in zalijemo z rastlinskim mlekom. Zavremo, občasno premešamo. Dodamo med, kardamom, dve žlici medu in kuhamo toliko časa, da se kosmiči zmehčajo. Pripravite slive. V večji lonec dodajte tri žlice vode in tri žlice medu. Na majhnem ognju segrevajte, dokler se slive ne zmehčajo in zmes ne postane sirupasta. Postrezite takoj.

brainmax-recepti-slika (27)


Medeni mandljevi kolački


Sestavine:

  • 4 jajca
  • 70 g medu
  • 1/2 čajne žličke vanilije
  • 200 g mandljeve moke
  • 1/3 čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička limoninega soka

metoda:

Pečico segrejemo na 170 °C. Jajca penasto stepemo in postopoma dodajamo med in vanilijo. Dodamo mandljevo moko, sodo bikarbono, žličko limoninega soka in dobro premešamo. Dobljeno maso vlijemo v pripravljen pekač za mafine in pečemo 12-15 minut do zlato rjave barve.

Opaziti

Kristalizacija je naravna lastnost kakovostnega medu. Po kristalizaciji se iz medu ne izgubi nobena snov. Med vrnemo v prvotno tekoče stanje s počasnim segrevanjem v vodni kopeli s temperaturo do 40C .

Sestavine

Cvetna pasta med, matični mleček 2 % mas. (Običajno doziranje za tekmovalce je 1 % matičnega mlečka v medu. Po našem mnenju je to premalo, zato zaenkrat le naš med z matičnim mlečkom vsebuje 2 % matičnega mlečka.)

Hraniti v suhem in temnem prostoru.

Pakiranje

250 g

Additional parameters

Category: Naravna sladila in sirupi
Oblika: Testenine
Proizvajalec: BrainMax Pure
Teža: 250 g
Vrsta: Nadomestek sladkorja

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check