BrainMax Pure Med gozdni mane, 950 g
Code: 70107



Related products
Product detailed description
BrainMax Pure gozdni med med medom, 950g
Med je pridelan iz nektarja (sladkega soka) cvetov ali iz tako imenovane medene rose (dreves). Po odlaganju nektarja v satovje odvečna voda zaradi toplote izhlapi in nastane med. Med služi predvsem kot hrana čebelam, ki jim pomagajo preživeti zimo. Zato se čebele vse poletje ukvarjajo s pridelavo medu. Proizvajajo dovolj medu, da imajo njihove družine dovolj hrane v mrzlih zimskih mesecih. Med daje čebelam energijo, da vibrirajo svoja telesa in ustvarjajo toploto, ki ohranja matico in panje toplo.


Zakaj bi morali jesti med:
- vsebuje enostavnih sladkorjev, ki so takojšen vir potrebne energije
- vsebuje dekstrini, ki zdravilno delujejo na človeško kožo in sluznico
- vsebuje mineralne snovi
- Jupii vir kalija, ki nadzoruje vodenje v našem telesu, preprečuje nastanek mišičnih krčev, bolezni ožilja, srčnega popuščanja, driske, vročinskih obolenj.
- vsebuje kalcij in fosfor za trdnost kosti, hrustanca, zobne sklenine, mišičnih vezi in kit
- vsebuje vodikov peroksid, ki preprečuje karies
- vsebuje magnezij vzdržuje optimalno raven holesterola v krvi, preprečuje nastanek otrdelosti arterij in razvoj ateroskleroze
- vsebuje železo, ki zagotavlja nastanek rdečih krvničk
- vsebuje beljakovine
- vsebuje naravne snovi /encime, hormone, rastlinska barvila, eterična olja, aromatične snovi, vitamine, flavonoide, koloide ipd./ krepijo obrambne sposobnosti telesa, uravnavajo življenjske procese v človeškem telesu
10 zanimivih dejstev, ki jih morda niste vedeli o medu
- Med obstaja že 150 milijonov let, najstarejši okameneli glavnik doslej pa je star tri milijone let.
- Da zbere 0,5 kg medu, 556 dela vse življenje.
- Da bi uživala 1 kg medu, mora čebela preleteti razdaljo, ki je enaka 4-kratnemu krogu zemlje.
- V starih časih so med uporabljali za balzamiranje teles.
- Če med shranjujete v nepredušni posodi, je to eno redkih živil, ki ima večen rok trajanja. To je zato, ker je naravno zelo kislo in ima nizko vsebnost vlage.
- Med je lahko koristen, če imate sezonske alergije, saj lahko pomaga zgraditi odpornost na lokalne rastline, ki sprožijo alergijo.
- Temnejši med ima večjo količino mineralov v sledovih.
- Med vsebuje vseh 13 aminokislin, vključno z esencialnimi.
- Medu ne segrevajte na temperaturo, višjo od 46°C, saj takrat izgubi večino vitaminov in encimov.
- Tipična manifestacija pravega medu je njegova kristalizacija skozi čas – popularno znana tudi kot "sladkanje". Če med pasteriziramo, mikrofiltriramo ali mu dodamo druge sirupe, zaviramo kristalizacijo, uničimo pa tudi vse koristne snovi.
Fitohranila, ki jih vsebuje med
.jpg)
Priljubljeni recepti z medom
.png)
Propolis bonboni proti kašlju
Sestavine:
-
1 vrečka metinega čaja
- 1 vrečka kamiličnega čaja
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 175 ml vrele vode
- 255 g medu s propolisom
Metoda:
Metin in kamilični čaj skupaj s cimetom pustite stati 10 minut. Po pretečenem času čajne vrečke odstranite in dobljeno raztopino prelijte v manjši lonček. Dodajte med in segrevajte na majhnem ognju, zavrite. Nadaljujte s kuhanjem, dokler mešanica ne doseže 300 stopinj. Za natančnost uporabite termometer za sladkarije. Če termometra nimate, uporabite tako imenovano metodo s hladno vodo. Dodajte nekaj kock ledu v posodo s hladno vodo. Malo žličko mešanice počasi potopite v hladno vodo. Če mešanica tvori krhke niti in se zlahka zlomi, ste dosegli pravo temperaturo. Pustite, da se mešanica ohladi 5-10 minut. Z žlico oblikujemo kroge, ki jih polagamo na pripravljen papir za peko. Da se bonboni ne sprimejo, jih potresemo s škrobom ali tapiokino moko.
.png)
Ovseni kosmiči z medenimi slivami
Sestavine:
- 155 g ovsenih kosmičev
- 250 ml rastlinskega mleka
- Ščepec kardamoma
- 5 žlic medu
- 450 g sliv
Metoda:
Kosmiče stresemo v lonec z rahlo osoljeno vodo in zalijemo z rastlinskim mlekom. Zavremo, občasno premešamo. Dodamo med, kardamom, dve žlici medu in kuhamo toliko časa, da se kosmiči zmehčajo. Pripravite slive. V večji lonec dodajte tri žlice vode in tri žlice medu. Na majhnem ognju segrevajte, dokler se slive ne zmehčajo in zmes ne postane sirupasta. Postrezite takoj.
.png)
Medeni mandljevi kolački
Sestavine:
- 4 jajca
- 70 g medu
- 1/2 čajne žličke vanilije
- 200 g mandljeve moke
- 1/3 čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička limoninega soka
Metoda:
Pečico segrejemo na 170 °C. Jajca penasto stepemo in postopoma dodajamo med in vanilijo. Dodamo mandljevo moko, sodo bikarbono, žličko limoninega soka in dobro premešamo. Dobljeno maso vlijemo v pripravljen pekač za mafine in pečemo 12-15 minut do zlato rjave barve.
Opaziti
Kristalizacija je naravna lastnost kakovostnega medu. Po kristalizaciji se iz medu ne izgubi nobena snov. Med vrnemo v prvotno tekoče stanje s počasnim segrevanjem v vodni kopeli s temperaturo do 40C.
Sestavine
Med s propolisom.
Hraniti v suhem in temnem prostoru.
Pakiranje
950 g
Additional parameters
Category: | Naravna sladila in začimbe |
---|---|
EAN: | 8594190025902 |
Oblika: | Tekoča |
Proizvajalec: | BrainMax Pure |
Velikost pakiranja: | 950 g |
Vrsta: | Nadomestek sladkorja |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!