BrainMax Pure Med gozdni mane, 950 g
Code: 70107Related products
Product detailed description
BrainMax Pure gozdni med med medom, 950g
Med je pridelan iz nektarja (sladkega soka) cvetov ali iz tako imenovane medene rose (dreves). Po odlaganju nektarja v satovje odvečna voda zaradi toplote izhlapi in nastane med. Med služi predvsem kot hrana čebelam, ki jim pomagajo preživeti zimo. Zato se čebele vse poletje ukvarjajo s pridelavo medu. Proizvajajo dovolj medu, da imajo njihove družine dovolj hrane v mrzlih zimskih mesecih. Med daje čebelam energijo, da vibrirajo svoja telesa in ustvarjajo toploto, ki ohranja matico in panje toplo.
Zakaj bi morali jesti med:
- vsebuje enostavnih sladkorjev, ki so takojšen vir potrebne energije
- vsebuje dekstrini, ki zdravilno delujejo na človeško kožo in sluznico
- vsebuje mineralne snovi
- Jupii vir kalija, ki nadzoruje vodenje v našem telesu, preprečuje nastanek mišičnih krčev, bolezni ožilja, srčnega popuščanja, driske, vročinskih obolenj.
- vsebuje kalcij in fosfor za trdnost kosti, hrustanca, zobne sklenine, mišičnih vezi in kit
- vsebuje vodikov peroksid, ki preprečuje karies
- vsebuje magnezij vzdržuje optimalno raven holesterola v krvi, preprečuje nastanek otrdelosti arterij in razvoj ateroskleroze
- vsebuje železo, ki zagotavlja nastanek rdečih krvničk
- vsebuje beljakovine
- vsebuje naravne snovi /encime, hormone, rastlinska barvila, eterična olja, aromatične snovi, vitamine, flavonoide, koloide ipd./ krepijo obrambne sposobnosti telesa, uravnavajo življenjske procese v človeškem telesu
10 zanimivih dejstev, ki jih morda niste vedeli o medu
- Med obstaja že 150 milijonov let, najstarejši okameneli glavnik doslej pa je star tri milijone let.
- Da zbere 0,5 kg medu, 556 dela vse življenje.
- Da bi uživala 1 kg medu, mora čebela preleteti razdaljo, ki je enaka 4-kratnemu krogu zemlje.
- V starih časih so med uporabljali za balzamiranje teles.
- Če med shranjujete v nepredušni posodi, je to eno redkih živil, ki ima večen rok trajanja. To je zato, ker je naravno zelo kislo in ima nizko vsebnost vlage.
- Med je lahko koristen, če imate sezonske alergije, saj lahko pomaga zgraditi odpornost na lokalne rastline, ki sprožijo alergijo.
- Temnejši med ima večjo količino mineralov v sledovih.
- Med vsebuje vseh 13 aminokislin, vključno z esencialnimi.
- Medu ne segrevajte na temperaturo, višjo od 46°C, saj takrat izgubi večino vitaminov in encimov.
- Tipična manifestacija pravega medu je njegova kristalizacija skozi čas – popularno znana tudi kot "sladkanje". Če med pasteriziramo, mikrofiltriramo ali mu dodamo druge sirupe, zaviramo kristalizacijo, uničimo pa tudi vse koristne snovi.
Fitohranila, ki jih vsebuje med
Priljubljeni recepti z medom
Propolis bonboni proti kašlju
Sestavine:
-
1 vrečka metinega čaja
- 1 vrečka kamiličnega čaja
- 1/2 čajne žličke cimeta
- 175 ml vrele vode
- 255 g medu s propolisom
Metoda:
Metin in kamilični čaj skupaj s cimetom pustite stati 10 minut. Po pretečenem času čajne vrečke odstranite in dobljeno raztopino prelijte v manjši lonček. Dodajte med in segrevajte na majhnem ognju, zavrite. Nadaljujte s kuhanjem, dokler mešanica ne doseže 300 stopinj. Za natančnost uporabite termometer za sladkarije. Če termometra nimate, uporabite tako imenovano metodo s hladno vodo. Dodajte nekaj kock ledu v posodo s hladno vodo. Malo žličko mešanice počasi potopite v hladno vodo. Če mešanica tvori krhke niti in se zlahka zlomi, ste dosegli pravo temperaturo. Pustite, da se mešanica ohladi 5-10 minut. Z žlico oblikujemo kroge, ki jih polagamo na pripravljen papir za peko. Da se bonboni ne sprimejo, jih potresemo s škrobom ali tapiokino moko.
Ovseni kosmiči z medenimi slivami
Sestavine:
- 155 g ovsenih kosmičev
- 250 ml rastlinskega mleka
- Ščepec kardamoma
- 5 žlic medu
- 450 g sliv
Metoda:
Kosmiče stresemo v lonec z rahlo osoljeno vodo in zalijemo z rastlinskim mlekom. Zavremo, občasno premešamo. Dodamo med, kardamom, dve žlici medu in kuhamo toliko časa, da se kosmiči zmehčajo. Pripravite slive. V večji lonec dodajte tri žlice vode in tri žlice medu. Na majhnem ognju segrevajte, dokler se slive ne zmehčajo in zmes ne postane sirupasta. Postrezite takoj.
Medeni mandljevi kolački
Sestavine:
- 4 jajca
- 70 g medu
- 1/2 čajne žličke vanilije
- 200 g mandljeve moke
- 1/3 čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička limoninega soka
Metoda:
Pečico segrejemo na 170 °C. Jajca penasto stepemo in postopoma dodajamo med in vanilijo. Dodamo mandljevo moko, sodo bikarbono, žličko limoninega soka in dobro premešamo. Dobljeno maso vlijemo v pripravljen pekač za mafine in pečemo 12-15 minut do zlato rjave barve.
Opaziti
Kristalizacija je naravna lastnost kakovostnega medu. Po kristalizaciji se iz medu ne izgubi nobena snov. Med vrnemo v prvotno tekoče stanje s počasnim segrevanjem v vodni kopeli s temperaturo do 40C.
Sestavine
Med s propolisom.
Hraniti v suhem in temnem prostoru.
Pakiranje
950 g
Additional parameters
Category: | Naravna sladila in sirupi |
---|---|
Oblika: | Tekoča |
Proizvajalec: | BrainMax Pure |
Velikost pakiranja: | 950 g |
Vrsta: | Nadomestek sladkorja |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!