BrainMax Pure Ekstra deviško oljčno olje Picual, BIO, 500 ml * Certifikat ES-ECO-001-AN / Špansko ekstra deviško oljčno olje z najvišjo vsebnostjo polifenolov
Code: 46766Related products
Product detailed description
Olje sorte Picual - največ oleinske kisline
Oljčno olje iz oljk Picual ima med vsemi sortami največ oleinske kisline (78-79 % oleinske kisline). Oleinska kislina spada v skupino omega 9 nenasičenih maščobnih kislin in ima številne pozitivne učinke na naš organizem. Predvsem podpira srčno-žilni sistem , ima močne antioksidativne lastnosti, uravnava raven sladkorja v krvi in je pomemben tudi za celovitost celičnih membran.
- Nepogrešljiva sestavina italijanskih in grških jedi.
- Osnovna sestavina testenin, rižote ali pesta.
- Primeren za pripravo tako hladnih kot toplih jedi.
- Primerno za sotiranje.
- Odlično za prelive in marinade.
Najvišja vsebnost polifenolov - 77,8 mg / 100 ml
Za oljčno olje Picual je značilen rahlo pekoč okus , ki je posledica polifenolov, ki jih vsebuje. Polifenoli so spojine, natančneje vrsta antioksidantov , ki imajo poleg tega, da delujejo kot naravni konzervans, tudi druge koristi za naše zdravje . Prav količina polifenolov se odraža v okusu oljčnega olja. Bolj kot je olje pekoče, več polifenolov vsebuje in tako bolj vpliva na naše zdravje. BrainMax Pure Picual vsebuje 77,8 mg / 100 ml. Poleg vsebnosti polifenolov je visoka kakovost tega olja cenjena tudi zaradi vsebnosti vitamina E. Vitamin E prispeva k zaščiti celic pred oksidativnimi poškodbami.
Pomembna je svežina oljčnega olja
Za količino polifenolov, ki jih vsebuje oljčno olje, je značilen njegov pikanten okus . Bolj kot je pekoče, več polifenolov vsebuje olje . Polifenoli so razmeroma nestabilne molekule, zato je pomembno, da je olje vedno sveže. Dolgo skladiščenje mu ni dobro, prav tako visoke temperature. Olja zbiramo v manjših količinah, da so vedno sveža.
Lipidi in njihov vpliv na srčno-žilni sistem
Kaj povzroča aterosklerozo in težave s srcem in ožiljem? So lipidi, ki se usedajo na stene krvnih žil in mehansko preprečujejo pretok krvi . Poleg tega porušijo žilno steno in povzročijo njeno otrdelost. Ravnovesje med vnosom nasičenih in nenasičenih maščobnih kislin skupaj s polifenoli ščiti krvne žile in ne povzroča oksidacije holesterola v krvi .
Grški paradoks - Polifenoli za zdravo srce
Grški paradoks ima veliko opraviti z oljčnim oljem. Leži v dejstvu, da imajo Grki kljub visokemu vnosu nasičenih maščob v prehrani grškega prebivalstva , vključno z veliko količino oljčnega olja, nizko stopnjo srčnih bolezni in nekaterih drugih kroničnih težav. Njihova prehrana vsebuje idealno razmerje nasičenih in nenasičenih maščobnih kislin. Ker se kakovostno olivno olje z visoko vsebnostjo polifenolov pojavlja v skoraj vsakem obroku, se izognemo neprijetnim boleznim srčno-žilnega sistema .
Kislost manj kot 0,15% - eden od kazalcev kakovosti
Za pridobitev čim bolj kakovostnega olja je pomemben tudi čas med obiranjem in stiskanjem oljk . Časovni okvir za to olje je manj kot tri ure, da se prepreči oksidacija . Nizka kislost je nesporen znak odlične kakovosti . Ekstra deviško oljčno olje Picual ima eno najnižjih stopenj kislosti na trgu: vedno pod 0,15 % , v nekaterih serijah pa doseže tudi 0,08 % kislosti .
Hladna ekstrakcija za ohranitev okusa in kakovosti
Ekstra deviška oljčna olja so pridobljena neposredno iz plodov in izključno z mehanskimi postopki, z mletjem oljk. Preostala kategorija oljčnega olja, imenovana "oljčno olje", se ne proizvaja naravno, temveč se pridobiva s kemičnim rafiniranjem z uporabo fosforne kisline. Celoten proces pridobivanja olja iz svežih oljk poteka pod 20ºC , kar omogoča ohranitev okusa, arome in hranilnih lastnosti . Za optimalno ohranitev vseh njegovih lastnosti priporočamo, da ga hranite zaščiteno pred svetlobo in po možnosti na hladnem. Tudi idealna temperatura za shranjevanje je 18ºC .
BIO oljčno olje in certifikati ekološke pridelave
Ekološko kmetovanje je način pridelave, ki ne uporablja kemičnih snovi sintetičnega izvora, gensko spremenjenih ali derivatov. Poleg BIO evropskega certifikata ima olje tudi CAAE certifikat . Ta certifikat zagotavlja:
- Spoštovanje naravnih ciklov.
- Ohranjanje biotske raznovrstnosti območja.
- Pridelava brez uporabe sintetičnih kemikalij ali gensko spremenjenih organizmov (GSO).
Drugi certifikati
- USDA (ZDA, skladnost z NOP). Prvo špansko oljčno olje, ki je prejelo certifikat USDA. Od leta 2003.
- JAS (japonski okoljski standard). Od leta 2004.
- Kitajsko okoljsko spričevalo (GB 19630). Prvo špansko oljčno olje s tem certifikatom. Od leta 2011.
Hranilne vrednosti na 100 ml
Energijska vrednost | 3448 kJ / 824 kcal |
Maščobe | 91,6 g |
- od tega nasičene maščobne kisline | 13,7 g |
- od tega večkrat nasičene maščobe | 9,2 g |
- od tega enkrat nenasičene maščobe | 68,7 g |
Ogljikovi hidrati | 0 g |
- od tega sladkorji | 0 g |
Vlakno | 0 g |
Beljakovine | 0 g |
Sol | 0 g |
Certifikat ES-ECO-001-AN
Naše oljčno olje ima BIO certifikat – EU ekološka pridelava.
Z nakupom boste podprli tudi češke gozdove #dreezaobjednavku!
Sestava: Ekstra deviško oljčno olje iz sorte Picual*. *izdelek iz ekološke pridelave. Oljčno olje, pridobljeno iz oljk izključno z mehanskimi postopki. Minimalni rok trajanja (številka serije) na dnu.
Država izvora: Španija
Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Shranjevanje: Hraniti na suhem mestu in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi.
Teža: 500 ml
Additional parameters
Category: | Olja, maščobe in kis |
---|---|
Namembnost: | BIO, Vegansko |
Oblika: | Tekoča |
Proizvajalec: | BrainMax Pure |
Velikost pakiranja: | 500 ml |
Vrsta: | Olje |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!