BrainMax Pure Chickpea Flour, Čičerikina moka BIO, 1 kg *Certifikat CZ-BIO-001
Code: 99197Related products
Product detailed description
Čičerikina moka BrainMax Pure Bio, 1 kg
Čičerikino moko uporabljamo predvsem za prehransko obogatitev jedi. Zato je primerna alternativa za vegetarijance in vegane. Je naravno brez glutena in je zato primeren za ljudi s celiakijo. Je prijetnega okusa po oreščkih in je odličen za zgostitev juh in omakin za pripravo pice.
Čičerikina moka ni odlična le za kulinarično uporabo, je tudi polna lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin, ki jih naš prebavni sistem potrebuje. Vsebuje tudi folno kislino ter precejšnjo količino železa in magnezija. Zgodovinsko gledano je čičerika in s tem čičerikina moka osnova indijske kuhinje. Poleg tega ima čičerikina moka 25% manj kalorij kot običajna pšenična moka in ima nizek glikemični indeks, zaradi česar je primerna za ljudi s sladkorno boleznijo.
Prednosti čiste čičerikine moke BrainMax:
- Primerno za sladko in slano peko.
- Vir beljakovin in vlaknin.
- Visoka vsebnost vitaminov in mineralov.
- Brez glutena.
- BIO, SUROVO, VEGANSKO.
- Naravnost iz Turčije.
Možnosti uporabe čičerikine moke
- Primerno za zgoščevanje juh in omak.
- Idealen za pripravo pice.
Priljubljeni recepti s čičerikino moko
Slane čičerikine palačinke
Sestavine:
-
1 skodelica čičerikine moke
- 1 skodelica vode
- 1 čajna žlička kurkume
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/3 žličke popra
- Olivno olje
Metoda:
Čičerikini piškoti
Sestavine:
- 145 g kokosovega olja
- 150 ml mleka
- 150 g čičerikine moke
- 25 g kakava
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1 in 1/2 tablice temne čokolade
- 100 g kokosovega sladkorja
Metoda:
Čokoladno ploščico skupaj s kokosovim oljem raztopimo v vodni kopeli in odstavimo. V skledi z metlico stepamo sladkor, mleko in počasi vmešamo stopljeno čokolado. V čokoladno zmes postopoma vmešamo kakav, moko in sodo bikarbono. Drugo polovico čokolade nasekljamo na koščke in vmešamo v testo. Končano testo vlijemo v model in pečemo 30 minut pri 170°.
Veganski francoski toast
Sestavine:
- 2 žlici čičerikine moke
- 1 čajna žlička cimeta
- 120 ml rastlinskega mleka
- Ščepec soli
- 4 rezine popečenega kruha
- javorjev sirup
- Liofilizirano sadje
Metoda:
Zmešamo moko, cimet, mleko in sol. V to tekočo mešanico eno za drugo ovijte rezine kruha in jih nato v ponvi na kokosovem olju zlato ocvrite. Končane toaste prelijemo z javorjevim sirupom in okrasimo s sadjem.
Prednosti BrainMax Pure čičerikine moke
Sladka in slana peka
Čičerikina moka je primerna za peko sladkih in slanih jedi.
Vir beljakovin in vlaknin
Je bogat vir beljakovin in vlaknin, ki poleg odličnega okusa blagodejno vpliva tudi na zdravje.
Brez glutena
Čičerikina moka je naravno brez glutena, zato jo lahko uživajo ljudje s celiakijo.
Dejstva o hranilni vrednosti | na 100 g |
---|---|
Energijska vrednost | 1347 kJ / 322 kcal |
Maščobe | 6 g |
- od tega nasičene maščobne kisline | 0,69 g |
Ogljikovi hidrati | 44,5 g |
- od tega sladkorji | 10,7 g |
Vlakno | 17 g |
Beljakovine | 21,7 g |
Sol | 0,28 g |
Natrij | 24 mg |
BIO certifikat CZ-BIO-001
Naša čičerikina moka ima BIO certifikat – Pridelava ekološke pridelave izven EU.
Z nakupom boste podprli tudi gozdove
Sestavine: 100% BIO čičerikina moka
Izvor: Turčija
Distributer: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladiščenje: Na suhem mestu, v zaprti embalaži.
Teža: 1 Kg
Additional parameters
Category: | Moke in mešanice |
---|---|
Namembnost: | Brez glutena, Vegansko |
Oblika: | Prašek |
Proizvajalec: | BrainMax Pure |
Velikost pakiranja: | 1000 g |
Vrsta: | Moka |
Be the first who will post an article to this item!
Be the first who will post an article to this item!