BrainMarket se spreminja! Za več informacij: klikni tukaj

BrainMax Kombucha starter, BIO, 100 ml *Certifikat CZ-BIO-001 / Živa kultura za pripravo kombuče, paket vsebuje 1 odmerek

Code: 46568
€13,47
Trenutno ni na voljo
The item has been sold out…

Če vam je bila kombuča všeč, jo lahko zdaj pripravite sami doma. Kombucha starter je tekočina, s katero ustvarite scooby – začetno živo kulturo in nato kombučo lahko pripravljate redno. Prvo infuzijo (scooby) naredimo iz 900 ml in 150 ml porabimo za naslednjo infuzijo. V prvi seriji boste torej naredili 750 ml kombuče . Če dobro skrbite za Scoobyja, živi naprej in ga lahko uporabljate znova in znova.

Detailed information

Hitra odprema
Hitra odprema
Izdelke resnično imamo na zalogi.
Preverjeno podjetje
Preverjeno podjetje
Več kot 6 let na trgu in v več kot 7 državah EU.
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Smo izkušeni. Z veseljem svetujemo!
Testiramo, kar prodajamo
Testiramo, kar prodajamo
Preverjamo visoko kakovost izdelkov.

Product detailed description

Zdrava kombuča doma

Kombuča je fermentirana pijača in čeprav osnovna sestavina spominja na gobo, ni goba v pravem pomenu besede. Natančneje, to je posebej vzgojena mikrobna kultura , ki je odgovorna za celoten proces fermentacije .

osvežilna kombuča
prebavo

Kombucha in prebava

Naše črevesje je naseljeno z milijardami bakterij in mikroorganizmov , ki so nepogrešljivega pomena za naše zdravje. Predstavljajte si mikrobiom kot raznoliko skupnost organizmov z bakterijami, ki nam škodijo na eni strani, in bakterijami, ki nam pomagajo na drugi. Določena živila nam lahko pomagajo doseči ravnovesje med temi bakterijami. Fermentirana živila, kot so jogurt, kimči ali kombuča , vsebujejo žive mikroorganizme. Ker je kombuča produkt fermentacije, se proizvajajo številni probiotični sevi , ki so pomembni za uravnotežen črevesni mikrobiom. Zahvaljujoč procesu fermentacije je kombuča bogata s probiotičnimi sevi , predvsem iz družine saharomyces.

Kaj je fermentacija?

Fermentacija je proces, kjer fermentacija poteka z uporabo probiotičnih sevov in malo sladkorja . Med procesom žive kulture porabijo sladkor in ustvarijo organske kisline, pline in alkohol . Tradicionalno se fermentacija ne uporablja le za mlečne izdelke, ampak tudi za zelenjavo (fermentirano zelje, kimči) in druga živila. S fermentacijo nastanejo probiotični sevi , ki so nepogrešljivi za človeka in koristijo ne le našemu črevesnemu mikrobiomu , ampak krepijo tudi imunski sistem .

Prednosti predjedi BrainMax Kombucha:

  • BIO kombuča SCOBY za pripravo začetne kombuče .
  • S pravilno nego lahko kasneje pripravimo tudi večje količine kombuče.
  • Kulturo lahko ponovno uporabite.
  • Ustvarili boste kombučo okusa po vaši domišljiji.
  • Kombučo lahko dodate ne le poljubni količini sladkorja, ampak jo lahko tudi obogatite.
kombuča
Postopek s kombučo

Kako pripraviti kombučo?

  1. Skuhajte čaj in ga sladkajte.
  2. Zmešajte vodo, ohlajen čaj in prelijte starter.
  3. Pokrijte s krpo.
  4. Pustite fermentirati 7-14 dni pri sobni temperaturi.
  5. Napitek prelijte v steklenico in scobo hranite.
  6. Uživajte v osvežilni kombuči!

Kateri sladkor lahko uporabim?

  • Trsni sladkor: Če želite eksperimentirati, poskusite z rjavim ali surovim sladkorjem. Te vsebujejo več melase, kar bo vaši kombuči dalo temnejšo barvo in bogatejši okus.
  • Beli sladkor: najbolje se spopade s klasičnim belim sladkorjem, zato je pri izdelavi kombuče običajno prednost.
  • Med: Za nekaj povsem drugačnega poskusite kombučo, ki je fermentirana z medom in zelenim čajem. Ta varianta je blažjega okusa in svetle barve.

Kakšna naj bo temperatura pri pripravi kombuče?

Za idealno pridelavo kombuče je najbolje vzdrževati temperaturo med 21 in 25°C. Če je hladnejše, bo fermentacija počasnejša. Nasprotno pa višja temperatura pomeni hitrejšo fermentacijo in več kvasa. Kvas je mogoče prepoznati po rjavih nitkah na SCOBY ali v kombuči. Pazite le, da ga ne uporabite preveč, saj lahko spremeni okus pijače.

Ali lahko uporabim druga sladila, kot je stevia?

št. Za izdelavo kombuče je potreben sladkor, saj ga mikroorganizmi uporabljajo za fermentacijo. Zahvaljujoč temu nastane napitek, poln probiotikov. A ne skrbite, ta sladkor je namenjen mikroorganizmom, ne vam. Če želite kombučo pred pitjem sladkati, ji lahko dodate malo sladila ali stevije.

Kakšen čaj naj uporabim za pripravo kombuče?

Kombuča je običajno narejena iz črnega ali zelenega čaja, včasih iz kombinacije obeh. Lahko se uporabljajo tudi druge vrste čajev in nekateri imajo dobre izkušnje z njimi. Toda za najboljši okus in zdravstvene koristi kombuče je najbolje, da dolgoročno uporabljate samo črni ali zeleni čaj. Ti čaji tudi pomagajo ohranjati kulturo zdravo.

Kaj pa, če si želim oddahniti od priprave kombuče?

Ko potrebujete odmor od priprave kombuče, lahko SCOBY enostavno shranite z nekaj kombuče (približno 200-300 ml). Odstranite SCOBY s čistimi rokami in ga skupaj z nekaj kombuče položite v čist steklen kozarec s pokrovom. Ne zapirajte pokrova popolnoma, da omogočite vstop zraka in preprečite eksplozijo. Shranjujte v hladilniku, dokler ne želite ponovno uporabiti SCOBY.

BIO certifikat CZ-BIO-001

Naša kombucha starter ima BIO certifikat - EU/non-EU ekološka pridelava.

Z nakupom boste podprli tudi češke gozdove #dreezaobjednavku!  

Sestavine: voda*, črni čaj*, sladkor*, probiotične kulture*. *iz ekološke pridelave. Minimalni rok trajanja (številka serije) na dnu.

Opozorilo: Hraniti na suhem, hladnem mestu in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi. Neodprt izdelek hranite na hladnem in suhem mestu. Po odprtju je treba zaganjalnik uporabiti takoj. Fermentirani izdelki lahko vsebujejo sledi alkohola in histamina. V primeru nosečnosti, dojenja ali dajanja kefirja otrokom se posvetujte z zdravnikom. Če kombučo šele spoznavate, priporočamo, da začnete z manjšo količino (100 ml) in postopoma dodajate.

Izvor: Bolgarija

Distributer: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava

Teža: 100 ml.

Additional parameters

Category: Napitki
Oblika: Tekočina
Velikost pakiranja: 100 ml
Vrsta: Mešanica
Za posameznike, ki rešujejo: Zdravje črevesja in prebava
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Security check